Home Zwembad Hoe kies je de juiste plensdouche voor je zwembad

Hoe kies je de juiste plensdouche voor je zwembad

243
0

Veel mensen willen het uiterlijk van hun zwembad verfraaien door een plensdouche aan hun zwembad toe te voegen. Met een plensdouche zal je zwembad er niet alleen luxueus uitzien. Een plensdouche is ook een waterattractie en verkwikt vermoeide lichaamsdelen zoals de nek, schouders en rug met zijn massagestraal. Maar voor je een plensdouche koopt, moet je eerst weten welke plensdouche geschikt is voor jou. Je moet ook op een paar dingen letten als je er een koopt:

Wat is een plensdouche?

Je kunt een gewone plensdouche vergelijken met een soort zachte waterstraal / waterval. Een plensdouche is meestal van roestvast staal en is aangesloten op een eigen pomp. Via deze pomp wordt water uit het zwembad aangezogen. Het water komt dan uit de opening van de plensdouche en lijkt op een waterval / watergordijn. De waterstraal van deze douche creëert een massage-achtig effect op de huid en stimuleert de bloedsomloop. Behalve optische elementen mag je ook de therapeutische aspecten niet verwaarlozen. Hoe sterker de pomp, hoe krachtiger de waterstraal.

Wanneer moet je een overspanningsdouche overwegen?

Zoals eerder gezegd wordt je hele zwembad visueel opgewaardeerd door de installatie van een golfslagdouche, want ze lijken op een soort waterval. Bovendien zorgen stortdouches voor een wellness effect. Door de pomp wordt het water met enige kracht naar binnen gezogen en de straal slaat op je lichaam. Dit verhoogt de bloedcirculatie in je nek en rug. Het heeft een positief effect op je huid, spieren en bindweefsel.
Een plensdouche is een waterpartij die aan je zwembad wordt toegevoegd om een prachtig visueel effect te creëren. Bovendien heeft het geluid van kabbelend water in je achtertuin een kalmerend effect op je.
Surge douches wekken de illusie van een muur van water door voortdurend een stroom water in je zwembad te laten stromen. Het wordt meestal met een roestvrij stalen armatuur op je zwembad geïnstalleerd.

Buitendouche ideeën voor je zwembad

Waterval van het dak

Heb je een betonnen dak op je patio dat doorloopt tot aan je zwembad? Als dat zo is, moet je een waterval op het dak installeren. Het water zal in je zwembad stromen en je patio omtoveren tot een plaats van heerlijke rust. Je kunt meer schoonheid toevoegen door je zwembad te omringen met mooie bloemperken.

Mediterraan effect

Je kunt ook een waterpartij aanbrengen in de stenen en rotsen. Laat dit kenmerk opduiken uit je stenen muur of andere stenen versieringen bij je zwembad. Het water uit de doucheruimtes zal een kleine vijver vormen en de schoonheid van je zwembad en tuin verhogen.

Eenvoudige waterval

Bouw een eenvoudige waterval door hem vlak naast je zwembad te plaatsen. Het water uit je zwembad wordt gerecycleerd en stroomt direct terug in je zwembad. Dit wordt mogelijk gemaakt door gebruik te maken van de balken die je zwembadstructuur omringen. Het is gemakkelijk te maken en visueel aantrekkelijk.

Waar stroomt het water naartoe?

Zwembadwatervallen of plonsvijvers gebruiken speciaal ontworpen bakken om het water op te vangen. Het is een gesloten kringloopsysteem. Het opgevangen water wordt naar de top gepompt en valt door de regenstralen terug. Je buitenruimte wordt ook schoon gehouden, want deze waterpartij is spatvrij.

Volledige functies

Surge douches verbruiken enkele liters water om de schoonheid van je tuin en zwembad te verfraaien. De waterpartij werkt met behulp van de zwaartekracht. Het creëert het geluid van regen en lijkt op een natuurlijke waterval. Een surge douche vraagt minimaal onderhoud, wat hem tot een aantrekkelijke waterpartij maakt.
Surge showers behoren tot de mooiste waterpartijen die er zijn. Ze verfraaien je schoonheid buitenshuis en helpen je geest en lichaam te kalmeren. Ze zijn er ook in vele aantrekkelijke vormen die je naar je eigen wensen kunt aanpassen.

Waar je op moet letten bij de installatie van een plensdouche

Het installeren van een plonsdouche bij het zwembad is een populaire trend geworden. Ontwerpdeskundigen raden vaak aan deze douches te combineren met het watercirculatiesysteem van het huis. De zwembadzone is vaak de perfecte plaats voor deze toevoeging aan je buitenruimte, vooral als je je zwembad al zo hebt aangelegd dat je er na het werk kunt ontspannen.

Sluit aan bij de natuurlijke omgeving van het zwembad en de architectonische details van de tuin
Surge douches zien er het mooist uit als ze opgaan in de natuurlijke omgeving en de architectonische details van het zwembad. Gewoonlijk zijn plensdouches van roestvrij staal en geven ze een visueel accent aan je kleine privé zwembad. Velen combineren nog steeds plensdouches met bijpassende verlichting rond het zwembad. Hierdoor vallen de installaties visueel nog meer op. Als het om roestvrijstalen douches gaat, let er dan op dat het materiaal van hoge kwaliteit is, zodat je er lang iets aan hebt.

Plan voor een goede afwatering

De afwateringseisen van verschillende plensdouches lopen uiteen. Zwembaden met een trage afwatering hebben over het algemeen complexere systemen nodig. Het is belangrijk de plaatselijke verordeningen te controleren op bouw- en afwateringsbeperkingen. Omdat het toevoegen van een stortdouche je warmwatersysteem extra belast, is het de moeite waard een vakman te laten beoordelen of je systeem aan vernieuwing toe is. De meeste plonsdouches hebben een interne pomp die water uit het zwembad zelf haalt en overtollig water kan weghevelen.

Verlichting

Creëer een unieke feel-good sfeer met de juiste verlichting. Warme lichten scheppen rust en een ontspannen sfeer. Hierdoor zul je nog meer van je zwembad gaan houden. Bovendien komt de juiste verlichting de hele installatie ten goede. Met zorgvuldige planning kan een plensdouche een luxueuze ervaring bieden die gebruik maakt van natuurlijk licht en uitzicht op het terrein.

Verbetering van het zwembadontwerp

Verbind de hot tub met het zwembad
Als je een op maat gemaakt zwembad en een op maat gemaakte spa installeert, wil je er zeker van zijn dat deze twee elementen met elkaar verbonden zijn. Anders kan je achtertuin er onsamenhangend en niet compleet uitzien. Zwembadontwerpen moeten hiermee rekening houden en waterpartijen of ontwerpelementen bevatten om je spa en zwembad met elkaar te verbinden.
Een plensdouche kan vanuit je spa in je zwembad stromen, vergelijkbaar met een overloop spa of overloopzwembad. Je kunt je spa ook boven je zwembad laten uittorenen en een stortdouche installeren die van een muur aan de rand van je spa valt. Met elk van deze mogelijkheden kun je een verbinding maken tussen je spa en je zwembad.

Design accenten
Met behulp van overloopdouches kun je ook verschillende delen van je zwembadontwerp accentueren. De meeste mensen worden het eerst tot deze elementen aangetrokken. Daardoor kun je spetterdouches strategisch in het ontwerp opnemen om de aandacht te vestigen op de ingang van je zwembad, je spa, of eender welk element van je zwembadontwerp.

Plezier en ontspanning
Behalve hun esthetische aantrekkingskracht zijn surge douches veelzijdige elementen om in je zwembadruimte op te nemen. Kinderen kunnen er onder zwemmen en spelen. Deze inrichtingselementen zijn ook ongelooflijk ontspannend. Niet alleen geven ze een geluid dat aan een waterval doet denken, maar ze bevorderen ook de circulatie als je staat en de waterstroom.

Tips voor douchen in zwembaden

Het installeren van een plensdouche voor zwembaden achter je huis hangt af van de ruimte en het gebruik dat je ervan wilt maken. Er zijn verschillende vormen en maten die je overal kunt installeren. De plaats van de plensdouche moet uiteraard op een zonnige plek in je achtertuin zijn, zodat je de effecten van de zon optimaal kunt benutten. Zo kun je van de zon genieten en tegelijk ontspannen met een massagedouche. De stortdouche moet, net als de standaard zwembaddouche, in de buurt van een waterinlaat en -uitlaat staan.

Een plonsdouche installeren in je achtertuin, of bij je zwembad is heel eenvoudig. Alles wat je nodig hebt is een waterbron en, afhankelijk van het model, een pomp op de bodem. De pomp zuigt het water uit het zwembad en voert het terug naar het zwembad.
Van de verschillende modellen voor plensdouches zijn roestvrijstalen douches erg populair. Het kiezen van het ene of het andere model hangt af van het gebruik, de plaats waar je het wilt installeren en het klimaat. Let bij het kopen vooral op de opening en het vermogen van de roestvaststalen doucherolpomp. Hoe nauwer de opening en hoe sterker de kracht van de pomp, hoe krachtiger de waterstraal zal zijn.

De meest veelzijdige zwembaddouches: De standaard douches

De meeste zwembadfabrikanten en -leveranciers bieden een ruime keuze aan standaard solar buitendouches voor zwembaden, passend bij elk budget. Binnen deze serie douches voor zwembaden vind je ook andere surge en basic douches. Ze zijn aan te passen aan elke tuin en hebben alleen een slangaansluiting of pomp nodig om water vast te houden.
Van deze soorten douches is de draagbare aluminium douche het eenvoudigst en voordeligst, maar ook heel functioneel. Je kunt douchen in het zwembad of in de tuin zonder installatie. Sluit de douche gewoon aan op de tuinslang en je bent klaar. Het is een lichtgewicht en zeer handige douche die gemakkelijk van de ene plaats naar de andere kan worden gedragen, en snel in het zwembad of de tuin kan worden geïnstalleerd en weer verwijderd. De draagbare buitendouche heeft een driepootvoet die stabiliteit garandeert. Hij is gemakkelijk verstelbaar, dankzij de verstelbare hoogte en de verstelbare kop.

Een andere soort buitendouche voor zwembaden zijn de roestvrijstalen douches met minimalistische esthetiek. Dankzij het roestvast staal bieden deze buitendouches een uitstekende duurzaamheid en weerbestendigheid. Met een moderne vormgeving en een aantrekkelijke rechthoekige sproeier met antikalkbehandeling zijn deze roestvrijstalen douches heel gemakkelijk te installeren en ze zijn verkrijgbaar met een voetbad onderaan de douche.

Surge douches zijn ook heel gemakkelijk te installeren en ook weer af te breken. De pompen van de douches zijn meestal heel gemakkelijk aan te sluiten op het bestaande watercircuit. Ben je niet zeker, dan is het beter een vakman te raadplegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in