Home Tips Hoe een kunstof deur te plaatsen

Hoe een kunstof deur te plaatsen

250
0

Dit artikel gaat over hoe je een kunstof deur installeert. In dit project laten we je zien hoe je een voordeur met dubbel glas installeert, om je te helpen wat geld te besparen en de voldoening te krijgen dat je je werk goed gedaan hebt. Het plaatsen van een kunstof voordeuren heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele metalen of houten deuren, zoals een langere levensduur, betere isolatie en veelvoudige aanpassingsmogelijkheden. In deze stap voor stap diy gids laten we je zien hoe je zelf, in minder dan een uur, een kunstof voordeur kunt plaatsen in een nieuwbouwhuis. Bovendien belichten we de gereedschappen en materialen die je voor de klus nodig hebt, dus zorg dat je de lijst zorgvuldig van boven naar beneden leest. Eerst en vooral moet je, voor je de dubbele beglazing deur bestelt, zeker zijn dat je een leverancier van hoge kwaliteit kiest. Bijgevolg moet je nagaan of je minstens 10 jaar garantie krijgt, of je al het nodige materiaal krijgt om de deur vakkundig te plaatsen en of ze je gratis verzending naar je huis aanbieden. Bovendien moet je aandachtig de technische kenmerken van het kunstof nagaan en een vergelijking maken tussen meer fabrikanten. kunstof deuren zijn er in een grote verscheidenheid aan ontwerpen, kleuren, texturen en vormen, daarom moet je het aanbod bestuderen en de beste keuze maken volgens je budget en smaak. Een voordeur moet passen bij de kleur en het ontwerp van je huis, dus onderzoek verder dan de prijs van de kunstof deur. Als je hem zelf gaat plaatsen, bespaar je heel wat geld, dus is het verstandig te investeren in producten van hoge kwaliteit. Voordat je de kunstof voordeur installeert, moet je de oude deur verwijderen. Vervolgens moet je met een meetlint nagaan hoeveel ruimte de deuropening biedt (de hoogte en de breedte). Van deze afmetingen moet je ongeveer 1″ / 2,5 cm aftrekken, om zeker te zijn dat de deur in de deuropening past. Houd er rekening mee dat je moet voldoen aan verschillende overheidsvoorschriften in verband met gas- of brandtrappen. Als je klaar bent met het plaatsen van de kunstof deur, moet je van je plaatselijke gemeente een certificaat van overeenstemming krijgen, waarin staat dat je project de bouwvoorschriften in acht neemt.   Van dit plan gemaakt

  Om een kunstof deur te plaatsen heb je het volgende nodig: Materialen

 • Kunstof deur 
 • Deurkit Lange schroeven (15-20 cm) 
 • olyurethaanschuim Papieren plakband 
 • Veiligheidshandschoenen
 • Bril
 • Meetlint
 • Timmermanspotlood
 • l-vierkant Deuvelspoorzoeker (als je huis houten muren heeft) 
 • Boormachine en boren 
 • Beitel
 • Waterpas
 • Stofzuiger
 • Inbussleutel
 • Bouten

 Boren in kunstof deurkozijnen

  Eerst moet je de kunstof deurdorpel plaatsen, daarvoor heb je een waterpas en een boormachine nodig. Om de deurlijst vast te zetten, moet je verschillende lange schroeven (minstens 15 cm) in het metselwerk steken. Gebruik bijgevolg een goede boormachine met koppelregeling en hamerfunctie om verscheidene gaten in de kunstof deurlijst te maken. Bij het plaatsen van het deurkozijn moet je ervoor zorgen dat het loodrecht staat, bijgevolg gebruik je een waterpas. Vervolgens moet je de lange schroeven in de gaten steken met behulp van een elektrische schroevendraaier.  

Gebruik van polyurethaanschuim rond het kunstof frame

  Als je het kunstof deurkozijn in een nieuw huis plaatst, moet je er een beetje ruimte omheen laten (1/2 rond alle kanten) om de bakstenen muren te kunnen bepleisteren. Als je een oude deur vervangt, moet je de maten zo dicht mogelijk bij de deuropening gebruiken. Gebruik bijgevolg de meetband en bestel de deur door slechts 1/2″ van je afmetingen af te trekken. Nadat je het kozijn op zijn plaats hebt vastgezet, door er een paar schroeven in te slaan (minstens 3 aan elke kant van het kozijn en 2 in de boven- en onderkant van de dorpel) op minstens 6″ van de hoeklas, moet je een afdichtmiddel rond het kozijn gebruiken. Als de ruimte tussen het deurkozijn en de muren groter is dan 1/2″ of 1 cm, moet je polyurethaanschuim aanbrengen. Is de ruimte kleiner dan 1/2″, dan kun je een gewone afdichtingskit gebruiken om de klus te klaren (kies een waterdichte afdichtingskit, die geschilderd kan worden). Als je het schuim of de kit aanbrengt, moet je vanuit een hoek beginnen en voortdurend een balk aanbrengen, tot je de tegenoverliggende hoek van het kozijn bereikt. Als je kunstof deurkozijn niet met beschermende tape bedekt is, kun je beter papieren tape aanbrengen, anders wordt het vuil.  

Kunstof deurkozijn isoleren met schuim

  Werk met geduld om de klus als een vakman te klaren. Een kunstof deur plaatsen is geen ingewikkeld project, mits je het juiste gereedschap en materiaal gebruikt, dus je moet je goed voorbereiden voor je aan de klus begint. Het is belangrijk af en toe de uitlijning van het kozijn te controleren, om te zien of de schroeven het uit zijn positie hebben gebracht. Gebruik bijgevolg een waterpas, om te zien of het kozijn loodrecht staat. Bovendien moet je de breedte van het kunstof deurkozijn meten aan de onderkant, in het midden en aan de bovenkant. Als de afmetingen gelijk zijn betekent dit dat je het deurpaneel kunt plaatsen, zo niet dan moet je de schroeven los of vast draaien tot het frame goed geplaatst is. Breng verder schuim of kit aan rond het kunstof deurkozijn, en wacht dan 15 tot 30 minuten tot het opgedroogd is. Intussen moet je de sluittrommel en handgrepen op de deur monteren, als ze niet gemonteerd geleverd worden.     Hoe een kunstof deur plaatsen

Kunstof deuromlijsting installeren

  Vervolgens moet je het kunstof deurpaneel op het kozijn monteren, volgens het sluitsysteem. Het sluitsysteem varieert van fabrikant tot fabrikant, dus je moet zorgvuldig de gebruiksaanwijzing lezen, om vakkundig te werk te gaan. In de meeste gevallen sluit het deurpaneel op het kozijn aan met een paar scharnieren, maar je moet wel goed op de gebruiksaanwijzing letten. Werk met geduld en met grote zorgvuldigheid, want je bent nog maar één stap verwijderd van de voltooiing van de plaatsing van je gloednieuwe kunstof deur. Als de kunstof deur samen met je dubbele beglazing gemonteerd geleverd wordt, hoef je alleen de plastic tape van het kozijn en de deur te verwijderen en ze grondig schoon te maken. Bovendien moet je inbussleutelbouten op de scharnieren gebruiken om de deur af te stellen voor zijdelingse beweging. Om de samendrukking af te stellen moet je de inbussleutelbouten op de deur houden gebruiken.  

Glazen panelen voor kunstof deur

  Zoals we al zeiden, moet je, als de deur niet met gemonteerde dubbele beglazing geleverd wordt, ze zelf aanbrengen. Bijgevolg moet je ze op hun plaats brengen en ze vastzetten met de kunststof sierlijsten (die moeten samen met de deur geleverd worden). Om krassen op de ramen te voorkomen, moet je ze op een houten blok of op karton leggen. Bovendien moet je een karton gebruiken tussen de glazen en de muur, als je ze er tegenaan leunt.  

Kunstof deurscharnieren

  Nadat je de kunstof deur en het glas geïnstalleerd hebt, moet je hem afstellen, om goed te kunnen sluiten. Daarom kun je de deur afstellen met een schroevendraaier en de scharnieren bijstellen, tot de deur goed sluit. Bovendien is er nog een andere plaats waar je de voordeur kunt afstellen, met behulp van een inbussleutel. Deze plaats bevindt zich onder het scharnier dat op de deurlijst is geplaatst. Het is moeilijk uit te leggen hoe je het moet afstellen, maar we raden je aan de scharnieren iets bij te stellen, om te begrijpen wat het doet. Ging het slechter, dan moet je de sleutel de andere kant op draaien.  

Kunstof voordeur

  Nadat je de kunstof voordeur bijgesteld hebt, moet je hem met een natte doek schoonmaken, om hem een glanzend uiterlijk te geven. Verwijder bovendien de beschermende tape van het kunstof deurkozijn en maak het grondig schoon. Gebruik een waterpas om zeker te zijn dat het harde werk zijn vruchten heeft afgeworpen en controleer of de deur loodrecht staat. Als je onze richtlijnen gevolgd hebt, dan moet het je gemakkelijk vallen om een kunstof voordeur te plaatsen. Als laatste moet je weten dat je de kunstof deur van tijd tot tijd moet bijstellen (ongeveer om de 3 maanden), omdat hij iets van de ideale stand kan verschuiven. Daarom raden we je aan de sleutels te bewaren, om ze te kunnen gebruiken als dat nodig is. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in