Home Tuin Hoe bereken ik de grootte van mijn terras?

Hoe bereken ik de grootte van mijn terras?

237
0

Hoe meet ik mijn terras op?

Als je een tuin hebt waar je tegels of blokbestrating wilt leggen, maar je weet niet zeker hoeveel je er nodig hebt, dan geven we je hier wat advies.

Als je een vierkant of rechthoekig terras hebt, dan is het berekenen van de oppervlakte een vrij eenvoudige klus. U hoeft alleen maar de breedte en de lengte te meten van het gebied dat u wilt bestraten en deze twee getallen met elkaar te vermenigvuldigen. Dit geeft u dan uw te bestraten oppervlakte.

Bij het berekenen van de oppervlakte van een meer abstract gevormde tuin, het eerste wat je moet doen is het verdelen van die abstracte vorm in regelmatige vormen, zoals driehoeken, vierkanten, rechthoeken en zelfs cirkels. Vaak is de gemakkelijkste manier om dit uit te tekenen met papier en potlood. Als je dan de oppervlakte van deze afzonderlijke vormen vindt en ze bij elkaar optelt, kun je de totale oppervlakte berekenen die je moet bestrijken.

Zodra u het gebied heeft opgemeten, kunt u het op maat uitproberen. Gebruik touwen of markeringen om de grenzen aan te geven en de grootte van het te bestraten gebied na te bootsen. Plaats uw meubels, barbecue en plantenbakken op hun toekomstige plek om te controleren of de indeling werkt en u 100% tevreden bent met uw toekomstige ruimte.

Hoe bereken ik hoeveel straatstenen ik nodig heb?

Nu u het lastige gedeelte gedaan heeft, kunt u uitrekenen hoeveel klinkers u nodig heeft om uw oppervlakte te bedekken.
Om de vierkante meter verhard oppervlak te berekenen, verdeelt u het oppervlak in vierkanten of rechthoeken en vermenigvuldigt u de lengte met de breedte. Tel het totaal aantal vierkante meters bij elkaar op. Er zijn ongeveer 38 klinkers per vierkante meter, maar dit varieert naargelang het aantal sneden en het gekozen legpatroon. U moet ook rekening houden met verspilling.

De hoeveelheid benodigde klinkers hangt af van het te bestraten oppervlak en de gekozen klinker. Bereken het te bestraten oppervlak in vierkante meter. Lengte(m) x breedte(m) = oppervlakte(m²). Bij een verpakking aan klinkers staat altijd vermeld hoeveel oppervlakte het dan bevat. Neem dan dan je benodigde oppervlakte plus 10 procent marge aan aantal dozen klinkers. Zo weet je zeker dat je goed zit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in