Home Blog Het gebruik van natuurlijke materialen is populairder dan ooit

Het gebruik van natuurlijke materialen is populairder dan ooit

97
0

De kans is erg groot dat je veel waarde hecht aan een duurzaam leven en goed wilt zijn voor de planeet. Het is dan ook helemaal niet zo gek dat het gebruik van natuurlijke materialen populairder dan ooit is. Natuurlijk materialen zorgen voor een gezonde leefruimte en zorgen ook nog eens voor een erg aangename balans in huis. Redenen genoeg dus om je hier wat verder in te gaan verdiepen voor jouw woning.

Leem staat bekend als een 100% milieuvriendelijke stof 

Een voorbeeld van een bekend natuurlijk materiaal, is leem. Leem staat bekend als een 100% milieuvriendelijke stof. Ook heeft het een uitstekend vochtregulerend, geluidsabsorberend en warmtevasthoudend vermogen. Daarnaast is er een enorm breed aanbod op het gebied van kleur. Hierdoor is er ook voor jouw persoonlijke smaak een geschikte kleur te vinden. Ook gaat het materiaal erg goed samen met wandverwarming en de stuc bevat geen chemische toevoegingen. Het materiaal droogt krimpvrij op, dempt geluid en is erg makkelijk zelf aan te brengen.

Dit zijn de voordelen van het gebruik van leemstuc

Het is helemaal niet zo gek dat leemstuc vandaag de dag gewilder dan ooit is. Het materiaal wordt namelijk al eeuwenlang gebruikt voor de afwerking van huizen. Het materiaal is een combinatie van  zand, klei en silt en koelt de ruimte hierdoor van nature. Ideaal dus voor binnengebruik in woon- en slaapkamers of voor het kantoor.

Leemverf is erg makkelijk aan te brengen op de muur

Naast leem en leemstuc, heb je ook de keuze uit leemverf. Dit materiaal is erg makkelijk zelf aan te brengen en is ook nog eens erg aantrekkelijk geprijsd. Net zoals bij het stuc, is ook de verf in een breed scala aan kleuren te bestellen.  In veel gevallen kun je ook in het begin eerst een tester bestellen. Je kunt op deze manier een klein oppervlak van de muur bij jou in huis voorzien van de kleur verf. Zo weet je helemaal zeker dat de kleur die je uitzoekt, helemaal aansluit op het beeld dat je in gedachten hebt.