Home Tips Heb jij voldoende stopcontacten in je huis?

Heb jij voldoende stopcontacten in je huis?

334
0

De vraag; “heb jij voldoende stopcontacten in huis”, wordt in 8 van de 10 gevallen beantwoord met ‘nee’. Het blijkt dat je bijna nooit genoeg wandcontactdozen in je huis, tuin of waar dan ook kunt hebben. Toch is het hebben van voldoende stopcontacten wel heel belangrijk omdat bijvoorbeeld verlengsnoeren voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. Wanneer je jouw huis gaat renoveren, bij een verbouwing en als je een andere woning of een nieuwe woning krijgt, is het goed om na te gaan waar je (nog meer) stopcontacten zou willen hebben. Bekijk dan ook gelijk of je er voldoende hebt in de tuin, garage of schuur. Denk ook direct na over de plek van deze extra aansluitingen op het stroomnet. De punten hoeven al lang niet meer enkel in de muur te zitten, ook in het plafond of in de vloer kunnen stopcontacten heel handig zijn.

Inbouw of opbouw schakelmateriaal gebruiken?

Sinds 1996 is het verplicht om wandcontactdozen met randaarde te plaatsen. Wanneer je woning ouder is dan kan het zijn dat daar nog stopcontacten geplaatst zijn zonder randaarde. Ga je nieuw schakelmateriaal plaatsen? Dan zul je deze wandcontactdozen zonder randaarde moeten aanpassen naar stopcontacten met randaarde. Ook de groepenkast moet vanaf die tijd voorzien zijn van een aardlekschakelaar! Weet je nog niet welke stopcontacten je nodig hebt? Bij Schneider Electric kun je kiezen uit verschillende soorten stopcontacten die altijd aansluiten bij jouw behoefte. Zo kun je kiezen voor inbouw of opbouw stopcontacten die voor binnen of buiten geschikt zijn. Met de slimme keuzehulp van Schneider Electric stel je in een handomdraai de mooiste stopcontacten samen. Je kunt kiezen uit schakelmateriaal in de mooiste kleuren en diverse stijlen. Zo kun je het schakelmateriaal helemaal aanpassen aan jouw stijl. De keuzehulp gebruik je hiervoor overigens geheel gratis.

Design stopcontacten

Tegenwoordig is schakelmateriaal niet meer ‘gewoon’ schakelmateriaal, maar designschakelmateriaal. Dat geldt ook voor de stopcontacten. Schakelmateriaal is voorzien van de meest innovatieve functies zoals bijvoorbeeld USB-poorten, verlichting of een klapdeksel. Voor veilig gebruik van stopcontacten is het aan te raden om alleen stopcontacten met randaarde te plaatsen. Designschakelmateriaal en dus ook de stopcontacten zijn verkrijgbaar in de mooiste designs en in vele kleuren. Je kunt kiezen voor inbouw of opbouw stopcontacten. Wanneer je kiest voor inbouw dan wordt de wandcontactdoos geïntegreerd in de muur. Je hebt dan een inbouwdoos nodig waarin de achterkant van de wandcontactdoos in weggewerkt wordt. Dit heet een inbouw stopcontact. In schuren en garages worden nog vaak opbouw stopcontacten geplaatst. Heb je in de keuken en badkamer bijvoorbeeld tegels en is het daardoor moeilijk of zelfs geen mogelijkheid voor inbouw schakelmateriaal? Dan kun je daar ook opbouw schakelmateriaal gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in