Home Tips Goedkoop je tuin opfleuren

Goedkoop je tuin opfleuren

422
0

De zon begint weer wat meer te schijnen, de dagen worden langer en het leven verplaatst zich heel voorzichtig van binnen naar buiten. Het is de hoogste tijd om een beetje kleur aan te gaan brengen in je tuin! Maar je wil niet zo veel geld uitgeven aan je tuin, die toch ongeveer 300 m2 groot is.

Een groot gedeelte is begroeid met mooie bomen en struiken, dus daar hoef je niet zoveel aan te doen. Die blijven lekker staan. Blijft zo’n 100 m2 over. Allemaal planten erin gaan zetten gaat een aardige duit kosten. Er is gelukkig een andere mogelijkheid. Standaard of Inheemse bloemenmengsels van BUMA handel. 

Veldbloemen

Door het zaaien van bloemenmengsels, bijvoorbeeld veldbloemen, creëer je een waaier van bloemen die op verschillende momenten bloeien. Gewoon op voedselarme grond. De zaaihoeveelheid is 1,5 tot 2 gram per m2. Met één verpakking van 100 gram kun je 150 m2 bloemen inzaaien. Veldbloemen 1 bestaat uit een mengsel van 35 bloemsoorten. In het eerste seizoen is er direct resultaat door de eenjarigen. 

Kleur

Elke keer zal je tuin er anders uitzien want de uiteenlopende kleurschakeringen brengen je tuin steeds in een andere sfeer. Bovendien is het plezier voor langere duur, de twee- en meerjarige soorten zullen zich verder ontwikkelen tot een veranderende en blijvende vegetatie. Haal de natuur naar je huis, jouw eigen tuin in. Ook laat je op deze manier andere mensen mee genieten van de wilde bloemen in je tuin langs de weg. De bloemen ruiken lekker en fleuren en vrolijken de wereld en je tuin op. Veldbloemen zijn goedkope en makkelijke grondbedekkers en zijn om die reden een goed alternatief voor de veel duurdere vaste beplanting. 

ZaaienEind maart kun je het veldbloemen bloemenmengsel zaaien. Bekijk voordat je begint met zaaien eerst eenvoudige en geïllustreerde zaaihandleiding.Als de vorst uit de grond is. De tegels in onze tuinen, de verstedelijking en het asfalt spelen een grote rol in het feit dat we steeds minder veldbloemen zien staan. Er is gewoon geen ruimte meer voor ze. Maar de wilde bloemen zijn juist zo mooi. En zo goed voor de natuur en onze leefomgeving. Belangrijk voor de biodiversiteit. Ze trekken vogels en insecten aan. Zo wordt ons landschap bestoven. Zo kunnen we appels eten en lekker genieten van de natuur. Geen veldbloemen geen insecten, geen insecten geen vogels. Het is dus niet alleen maar goedkoop je tuin opfleuren, maar ook insecten weer meer de kans geven om zichzelf te voeden met de nectar. Alleen dan kunnen deze insecten, waaronder de bijen, ons helpen om ons mooie Hollandse landschap te bestuiven. Zo helpen we allemaal weer mee aan de biodiversiteit en zorgen we er ook voor dat de insecten weer terug komen. Fleur je tuin op. En fleur Nederland weer op!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in