Home Tips Gietvloeren of toch maar een vloer van beton cire?

Gietvloeren of toch maar een vloer van beton cire?

207
0

Zowel beton cire als gietvloeren hebben zo hun eigen voordelen. Deze vloeren hebben echter ook een hoop gemeen. Er zijn dan ook veel mensen die graag een betonlook vloer willen en tussen deze twee vloeren twijfelen. We zullen de gelijkenissen en de verschillen tussen deze vloeren eens uitlichten, zodat het eenvoudiger wordt om een keuze te maken.

Wil jij graag een vloer met een betonlook? Dan raden we je aan om verder te lezen. Na het lezen van deze blog wordt het namelijk eenvoudiger om te kiezen.

De aanleg van de vloeren

Beton cire wordt uitgevlakt met de hand. Hierdoor ontstaat er altijd een uniek patroon in de vloer. Een gietvloer wordt gegoten. Het resultaat zal echter nooit hetzelfde zijn, dus ook voor deze vloer geldt dat hij altijd uniek is. De aanleg van een gietvloer gaat sneller, omdat dit niet volledig handmatig hoeft te gebeuren. Bovendien wordt de vloer van beton cire in lagen aangebracht.

Het onderhouden van de vloer

Wat de aanleg van de vloeren betreft, zit er dus wel verschil tussen de vloeren. Qua uitstraling en onderhoud hebben de vloeren meer gemeen. Beide vloeren hebben immers een betonlook en bevatten geen naden. Die naden zorgen er ook voor dat de vloer eenvoudig schoon te maken is. Bacteriƫn hebben niet de kans om zich in de naden te verstoppen, waardoor de vloer ook hygiƫnischer is.

De gietvloer is enigszins flexibel

Zowel de vloer van beton cire als de gietvloer zijn vrij hard. De gietvloer is daarnaast echter ook nog eens enigszins flexibel. Dit zorgt ervoor dat de gietvloer beter bestand is tegen een stootje. Wellicht is dat de reden dat je de vloer van beton cire eigenlijk niet tegenkomt in het bedrijfsleven en de gietvloer juist ontzettend veel. Dit maakt de gietvloer bijvoorbeeld ook zeer geschikt voor in de garage.

Beton cire heeft ook een groot voordeel

De gietvloer is iets eenvoudiger aan te leggen en kan bovendien beter tegen een stootje. Toch heeft de vloer van beton cire ook voordelen, anders zou niemand deze vloer immers nog willen. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om je wanden van beton cire te voorzien. Door ook de wanden te bedekken met beton cire te bedekken, ontstaat er een uniforme uitstraling. Je kunt een wand niet exact dezelfde uitstraling geven als je gietvloer. Daarom is beton cire de betere keuze als je je wanden in dezelfde stijl als je vloer wilt hebben.

Conclusie

Welke vloer het best bij je past, is dus afhankelijk van de wensen die je hebt. Voor de badkamer kiest men vaak voor beton cire. Zo kun je van de badkamer een mooi geheel zonder naden maken. Wordt er vaak met zwaar materiaal gesjouwd in een bepaalde ruimte, kun je hier echter weer beter een gietvloer plaatsen. Beide vloeren kunnen dus een zeer interessante keuze zijn.

Omdat de vloeren ook veel gemeen hebben, kan het in sommige gevallen beter zijn om de vloeren uitsluitend op basis van de prijzen te vergelijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in