Home Gietvloer informatie

Gietvloer informatie

Informatie

Ben je toe aan een nieuwe vloer in je woning? Soms is het lastig te kiezen wat dan het best is om te nemen. Je hebt zoveel keus in soorten vloeren. Het gaat uiteindelijk toch om je persoonlijke voorkeur. Wij zullen je uitleggen wat een gietvloer is!

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer wordt ook letterlijk zoals de naam het al zegt in je vloer gegoten. Meestal wordt een gietvloer gemaakt van kunststof en die wordt dus in je vloer gegoten. Nadat hij gegoten is moet hij uitharden voordat je erop kunt lopen. Het duurt ongeveer een week om de gietvloer te kunnen leggen. Uit voorzorg wordt aangeraden om toch rekening te houden met 2 weken. Zo voorkom je dat je voor verassingen staat en weet je het 100% zeker.

Hoe ziet een gietvloer eruit?

Een gietvloer is een hele strakke, naadloze vloer. Je ziet geen lijnen zoals bij bijvoorbeeld laminaat en het is lekker glad. Makkelijk voor als je dingen laat vallen je maakt het zo weer schoon. Het is een gladde vloer die je in verschillende kleuren kunt vinden. Zodra je de offerte laat maken bij het desbetreffende bedrijf kun je zelf kiezen welke kleur je wilt.

Elke gietvloer wordt uniek gelegd. Je hebt dus geen invloed op hoe het eruit gaat zien exact. Je zou dus ook niet kunnen zeggen dat je hetzelfde wilt als iemand anders. Kleine imperfecties als stofjes, oneffenheden of vuiltjes kunnen voorkomen omdat het uiteraard gewoon handwerk is en je daar dus geen invloed op hebt. Over het algemeen zal het bedrijf indien het echt niet goed gedaan is daar regels voor hebben qua garantie. Zo zullen ze kosteloos de vloer overdoen.

Soorten

Ben je overtuigd dat je een gietvloer wilt aanschaffen? Alleen weet je er nog niet zo heel veel over maar wil je er wel onderzoek naar doen? Gietvloeren bestaan in verschillende varianten. Elke variant heeft zijn eigen voor- en nadeel. Het is te begrijpen dat niet iedereen hier alle kennis van heeft. Daarom zullen wij je uitleggen welke er zijn en wat de voor- en nadelen zijn!

Polyurethaan

Polyurethaan is een vloer die is gemaakt van kunststof. Bij deze vloer zitten vele voordelen die bij andere soorten gietvloeren niet mogelijk zijn. Bij deze vloer is het plaatsen van vloerverwarming mogelijk. Dit is natuurlijk al een groot voordeel. Daarbij is deze vloer ook vrijwel onderhoudt loos. Uiteraard moet je het wel schoonhouden maar dat is het dan ook wel.

Ook is deze vloer geluiddempend. Mocht je bijvoorbeeld in een appartement wonen is het natuurlijk fijn om te weten dat je geen geluidsoverlast veroorzaakt. Als laatst geeft het ook nog eens een warme uitstraling. Het oogt dus al fijn!

Epoxy

Een epoxy gietvloer is gemaakt van kunststof polymeer. Dit komt uit aardolie. Het grootste kenmerk van deze soort is dat het een harde stof is. Deze vloer voorkomt ook slipgevaar en is slijtvast. Ideaal dus voor als je het in je werkplek wilt laten gieten. Hij kan namelijk ook goed tegen zware gewichten.

Deze vloer kun je kiezen in verschillende kleuren. Ook kun je zelf kiezen op welke manier je het afgewerkt wilt hebben. Het enige nadeel van deze vloer is dat je geen mogelijkheid hebt om vloerverwarming erin te plaatsen.

Troffel

Een troffel gietvloer is gemaakt van gekleurde, kleine grindkorrels. Deze zijn samen gevormd tot epoxyhars. Officieel gezien is het geen gietvloer doordat het door een troffel wordt aangebracht. Maar toch rekenen ze het vaak als gietvloer.

Deze vloeren worden vaak gebruikt bij omgevingen waar ze graag hygiƫnisch werken en willen dat het snel schoon wordt. Deze vloer kan goed tegen zware objecten en is bestand tegen zuren en chemicaliƫn. Het is een harde vloer die niet snel krassen krijgt. Ook is hij geluiddempend en is hij goed bestand tegen slipgevaar!

Mortex

Een mortex gietvloer is gemaakt van cement en kalk. Hiermee kun je niet alleen je vloer doen maar ook je muren, plafond of keuken en badkamer meubels. Het is een hele duurzame vloer en hij is ook nog eens waterdicht.

Het voordeel van deze vloer is dat je hem in allerlei verschillende kleurentinten kan laten plaatsen. Deze vloer is ook nog eens bijna onderhoudsvrij en je kunt er ook vloerverwarming in laten leggen! De vloer is ook nog eens hittebestendig wat het ook nog eens een veilige optie maakt voor bijvoorbeeld de keuken. Verder krast de vloer niet snel en scheurt ie ook niet.

Cementgebonden

Bij een cementgebonden gietvloer heb je echt de betonlook op je vloer. Je hebt deze vloer in verschillende kleuren. Dit zorgt er wel weer voor dat het een unieke uitstraling geeft. Deze vloer heeft als voordeel dat hij niet zo gevoelig is. Dit komt doordat er een toplaag wordt aangebracht.

De vloer is slijtvast wat inhoudt dat je niet snel last zult krijgen van slijtage zoals scheuren bijvoorbeeld. Ook is deze vloer zoals bijna alle gietvloeren onderhoudsvriendelijk. Daarbij wordt deze vloer zeer aangeraden bij mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt.

Gietvloerinfo is onderdeel van de klusvakman.nl groep.