Home Gietvloer woonkamer

Gietvloer woonkamer

Je moet op zoek naar een nieuwe vloer en je hebt geen idee waar je moet beginnen. Als je alle vloeren hebt gezien dan zul je zien dat er echt heel erg veel keuzes zijn. Een gietvloer is een hele goede keuze in veel opzichten, er zijn veel voordelen en maar weinig nadelen aan een gietvloer. Het overwegen van een gietvloer is zeker de moeite waard.

Waarom gietvloer woonkamer?

Een gietvloer in de woonkamer heeft heel erg veel voordelen, je hebt geen naden doordat hij perfect aan elkaar aansluit. Het is een geheel en dat heeft dus als voordeel dat je ook nog vloerverwarming eronder kunt leggen, hoe lekker is het wel niet als je warme voeten hebt terwijl het buiten koud is? Je kunt niet onder iedere vloer vloerverwarming leggen, onder een gietvloer woonkamer is dit dus wel mogelijk.

Voordelen gietvloer woonkamer

Een gietvloer woonkamer biedt jou ontzettend veel voordelen, zo is het helemaal naadloos en sluit het perfect aan. Wat ook nog eens een groot voordeel is, het is geluiddempend dus je hebt geen last van vervelende geluiden op de vloer. Ook is het zo dat een gietvloer brandwerend is, als je dus een brand krijgt `dan zal de vloer geen brand vatten en dat is toch ook wel een heel groot voordeel.

Hoelang kun je met een gietvloer doen?

Een gietvloer is niet altijd van hetzelfde materiaal gemaakt, meestal is het zo dat het materiaal bepaald hoelang je met een vloer kunt doen. Over het algemeen gaat een gietvloer zo’n 30 jaar mee, dat is dus een hele tijd. Op het moment dat je de vloer gaat gieten hoef je dus voorlopig niet na te denken over een andere vloer. Het kan zijn dat je de vloer eerder wilt vervangen, dat is dan meer omdat je een andere vloer wilt dan dat hij al versleten is.

Hoe onderhoud je een gietvloer?

Een gietvloer is heel erg makkelijk te onderhouden, je kunt hem stofzuigen en dweilen wanneer je dat zelf wilt. Het is niet zo dat als je het slecht onderhoudt dat de vloer dan ook slecht wordt, de vloer kan echt wel een flink stootje hebben. Ook als jij slecht voor de vloer zorgt dan wordt de vloer daar dus niet slechter op. Dat scheelt toch alweer dat je dit weet voor als je een keer geen zin hebt om te stofzuigen of om te dweilen natuurlijk zodat je het een keertje over kunt slaan.