Home Blog Gietvloer voor thuis

Gietvloer voor thuis

136
0

Een gietvloer, steeds vaker zien we dat deze vloer terugkomt in ons hedendaagse interieur, zeker in een industrieel interieur. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, want waar in het verleden voor een dergelijke vloer werd gekozen in een garage of andere bedrijfsruimte zijn de mogelijkheden tegenwoordig eindeloos. Naast dat een gietvloer voor thuis enorm veel voordelen biedt, heeft het ook enkele nadelen. Het is daarom van belang, dat wanneer jij de keuze maakt welke vloer jij in huis wilt je goed alle voor- en nadelen voor jezelf in kaart brengt. In dit artikel gaan we verder in op zowel de voor- als nadelen van deze vloer.

De voordelen van een gietvloer voor thuis

Eén van de grootste voordelen van een gietvloer voor thuis, is dat ze onderhoudsvriendelijk zijn. De vloer is in tegenstelling tot een laminaatvloer volledig naadloos. Dit bekent dat er geen vuil in de naden kan gaan zitten. Je kunt de vloer dus eenvoudig stofzuigen en dweilen omdat je dus geen naden hebt waar het vuil in kan gaan zitten. Ook ziet de vloer er strak en modern uit, zeker in combinatie met zwarte stopcontacten.

De nadelen van een gietvloer

Helaas heeft een gietvloer voor thuis ook enkele nadelen, zo zijn ze niet krasvrij en is het aanbrengen van een gietvloer een tijdrovende klus. Het kan tot wel een aantal dagen duren alvorens de volledige vloer gereed is. Daarnaast is een gietvloer ook bij prijzig.

Is een gietvloer krasvrij?

Ondanks dat een gietvloer stevig, sterk en ook duurzaam is en tegen een flinke stoot kan, is het zeker mogelijk dat deze vloer krassen kan krijgen wanneer je ze niet goed beschermd. Om ervoor te zorgen dat jij je gietvloer goed beschermd is het zaak regelmatig het vuil van de grond te verwijderen. Je kunt je namelijk voorstellen, dat wanneer jij een steentje op de grond hebt liggen en je hierover heen loopt, dit kan zorgen voor krassen.

Wat kost een gietvloer?

Wanneer je kiest voor een gietvloer, dan moet je er rekening mee houden dat de kosten flink kunnen oplopen. Waar je voor een eenvoudige laminaatvloer 5 – 15 euro per m2 betaald, kan dit bij een gietvloer oplopen tot wel 80 euro per m2. Afhankelijk van de oppervlakje van je woning kan deze prijs nog wel wat zakken. Wanneer je +/- 100 m2 afneemt, dan zit de prijs op 65 – 70 euro per m2.