Home Gietvloer over tegels

Gietvloer over tegels

Heb je momenteel een tegelvloer liggen? Maar overweeg je om een gietvloer te nemen? Dan vraag je je natuurlijk af wat de mogelijkheden zijn en of je alles dan meteen moet slopen. Wij zullen je uitleggen wat de mogelijkheden zijn met een gietvloer over betegeling.

Wat zijn de mogelijkheden?

Uiteraard is het mogelijk om gewoon je tegels eruit te slopen om vervolgens de gietvloer erin te gieten. Maar om je werk en kosten te besparen is het ook mogelijk om tegels over je gietvloer heen te leggen. Het belangrijkste aspect hiervoor is dat er geen grote hoogteverschillen mogen zijn in de tegelvloer die je dan hebt liggen.

Mocht er toch een hoogteverschil zijn dan zal de vloer eerst ge√ęgaliseerd moeten worden waarna je de gietvloer erin laat gieten. Bij een tegelvloer is er wel altijd een voorbehandeling nodig. Welke voorbehandeling dat dan is hangt af van de soort gietvloer die je kiest.

Wat zijn de voordelen?

Zodra je de tegels er eerst uit gaat slopen ben je meer werk kwijt natuurlijk. Maar ook is het zo dat als je bijvoorbeeld vloerverwarming eronder hebt liggen je de kans erg vergroot dat je die beschadigd. Het verwijderen van tegels zonder de vloerverwarming aan te tasten is heel erg lastig. Dit kan je dus bespaard worden door de gietvloer erover heen te leggen.

Ook is het zo dat een goede ondergrond belangrijk is bij het plaatsen van een gietvloer. In dit geval als je tegels hebt heb je dus eigenlijk al een ondervloer. Het enige wat dus bekeken moet worden dan is of de vloer gelijk ligt zoals al eerder aangegeven.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Allereerst zal er iemand naar je toe komen die je vloer komt bekijken. Zo weet je meteen waar je aan toe bent en of het mogelijk is. Tijdens deze inspectie zal al duidelijk worden of je vloer bijvoorbeeld egaal is. Maar ook wordt er over het algemeen gekeken naar de situatie en naar de vloer verder. Zo kun je al meteen een verwachting scheppen qua bijvoorbeeld extra kosten vanwege bepaalde omstandigheden.

Daarbij kan er meteen gezien worden hoe groot het oppervlak is. Er word je uitgelegd hoe de situatie eruit gaat zien en waar je rekening mee moet houden tijdens het plaatsen van de vloer. Eventuele voorbereidingen worden ook vermeld, en je hebt de gelegenheid om vragen te stellen over de vloer.