Home Gietvloer marmerlook

Gietvloer marmerlook

Een gietvloer zelf is al heel erg mooi, een gietvloer met marmerlook is natuurlijk nog veel mooier. Je kunt je indenken dat die vloer veel bekijks trekt maar ook zeker bij jezelf. Als je kiest voor een gietvloer marmerlook dan heb je een goede vloer die lang mee zal gaan. Er zitten veel voordelen aan een gietvloer waar je veel aan kunt hebben.

Waarom een gietvloer marmerlook?

Een gietvloer is een hele mooie vloer waar je veel aan kunt hebben, ook als kiest voor een marmerlook zul je dus veel aan de vloer hebben. Er zijn namelijk veel voordelen die een gietvloer marmerlook jou heeft te bieden, denk aan dat het een egale vloer is. Een gietvloer marmerlook heeft geen naden, daardoor kan er dus ook niks tussen komen te zitten. Het is dus een hele hygiënische vloer die makkelijk te onderhouden is.

Hoe plaats je een gietvloer marmerlook?

De gietvloer marmerlook die wordt gegoten, doordat hij gegoten wordt zal hij heel glad worden. Het is dan wel nodig om de vloer uit te laten harden en dat is ook een belangrijk proces. Op het moment dat je niet lang genoeg wacht kunnen er sporen in de vloer komen te staan en moet je weer opnieuw beginnen, dat zou heel erg zonde zijn natuurlijk. Wacht daarom minstens de droogtijd af totdat je erop gaat staan, de droogtijd is tussen de 3 en de 5 dagen. Dat is een hele tijd maar dat is het zeker waard.

Meerdere lagen

Een gietvloer marmerlook bestaat uit meerdere lagen, meestal worden zo’n 5 à 6 lagen gegoten. Het is belangrijk dat die lagen goed uitharden in de tussentijd, als de laag niet goed droog is dan kan de vloer verzakken. Als de vloer verzakt dan geeft dat geen mooi zicht en dan moet het overnieuw gedaan worden, dat is natuurlijk heel erg zonde. Je kunt dan beter zorgen dat het op de goede manier gebeurt in 1 keer.

Waar kun je een gietvloer marmerlook plaatsen?

Je kunt in principe een gietvloer marmerlook overal plaatsen, het is namelijk vuil en waterafstotend. Het maakt dus niet uit of er water op komt, dat maakt het ook ideaal om de gietvloer marmerlook in de badkamer te plaatsen. Het geeft natuurlijk ook wel een heel mooi effect als het in de badkamer ligt of in de keuken maar dat hoeft niet, je kunt ook zeker in de woonkamer een mooie gietvloer marmerlook laten gieten.