Home Gietvloer badkamer

Gietvloer badkamer

Als je de badkamer gaat verbouwen dan kom je ook op het punt dat je een vloer uit moet gaan kiezen. Dat kan best een lastige keuze zijn want je wilt wel dat het mooi staat en dat het bij elkaar past. Als je er zeker van wilt zijn dat je een goede vloer hebt die aansluit dan is een gietvloer een goede vloer voor jou. Er zijn geen naden en hij sluit perfect aan op de randen, ideaal voor in de badkamer dus.

Waarom kiezen voor gietvloer badkamer?

Een gietvloer in de badkamer heeft heel veel voordelen, je hebt geen naden waardoor de vloer heel erg vlak is. Er blijft dus geen water in de badkamer staan wat een groot voordeel is, je kunt hem dus lichtelijk af laten lopen waardoor het water altijd naar de put toe zal lopen. Naast dat het dat als voordeel heeft is het ook zo dat een gietvloer te combineren is met vloerverwarming, dat is toch ook wel heel erg lekker.

Zijn er nadelen aan een gietvloer?

Gelukkig zitten er weinig nadelen aan een gietvloer, wat een nadeel zou kunnen zijn is dat hij wat moeilijker te verwijderen is dan een andere vloer. Met de juiste persoon inhuren is dat wel zo gebeurd, je moet natuurlijk wel weten wat je wilt doen als je er ooit over besluit om de gietvloer eruit te halen. Je hoeft daar niet over na te denken op het moment dat je besluit om de gietvloer erin te laten gieten, de bedoeling is dat hij er nog vele jaren zal liggen.

Hoe dik is een gietvloer?

De gietvloer badkamer zal niet meer dan een paar centimeter dik zijn, het zal hooguit 6 cm dik zijn. Dat is dik genoeg om ervoor te zorgen dat het goed kan worden gegoten. Ook is het belangrijk dat het niet te dun is, als het te dun is dan wordt het namelijk breekbaar en kan de vloer makkelijk beschadigen. Dat zou natuurlijk heel erg zonde zijn van de vloer.

Welke kleuren gietvloer zijn er?

Je kunt heel erg veel kanten op met de gietvloer badkamer, als je wilt kun je er zelfs een roze vloer in laten gieten. Je bepaalt helemaal zelf wat je wilt. Het is dan ook de bedoeling dat jij er met een lekker gevoel in gaat douchen. Met een gietvloer zit dat helemaal goed en heb je nergens nog omkijken naar.