Home Tips Geld lenen voor het verbouwen van je huis

Geld lenen voor het verbouwen van je huis

117
0

Heb je een nieuwe woning gekocht of een bestaande woning en wil je deze eens flink onder handen nemen? Dan kan het zijn dat je hiervoor de financiële hulp voor nodig hebt  van de bank of een andere kredietverstrekker. Voor een aanbouw, nieuwe keuken of badkamer ben je namelijk al snel enkele tienduizenden euro’s kwijt. Vooral wanneer je net een nieuwe woning hebt gekocht, kan het zijn dat je dit geld niet meer op je spaarrekening hebt staan. Gelukkig ben je echt niet de enige en zijn er allerlei mogelijkheden om een dergelijke verbouwing te kunnen financieren. Eén van de mogelijkheden is door een persoonlijke lening af te sluiten, maar of dit wel zo’n goed idee is? In dit artikel bespreken we daarom de verschillende mogelijkheden die jij hebt voor het lenen van geld voor het verbouwen van je huis.

Het verhogen van je hypotheek

De meest gekozen voor van het financieren van een verbouwing van je huis, is door te kiezen voor het verhogen van je hypotheek. Het voordeel hieraan is namelijk dat de rente voor een tweede hypotheek wel wat hoger liggen, dan bij een eerste hypotheek, maar nog lang niet in de buurt komen bij de kosten voor bijvoorbeeld een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Wel dien je bepaald bedrag te lenen om hiervoor in aanmerking te kunnen komen. Mocht er kiezen voor een tweede hypotheek, dan is het wel aan te raden om voordat je daadwerkelijk het geld lenen gaat, eerst meerdere geldverstrekkers te benaderen om te vragen naar de kosten voor het afsluiten van een dergelijke lening.

Persoonlijke lening

In sommige gevallen kan het voordeliger zijn om te kiezen voor een persoonlijke lening. Dit heeft er namelijk mee te maken dat je bij het afsluiten van een tweede hypotheek ook te maken hebt met een notaris, wat je bij een persoonlijke lening niet hebt. Het is vaak afhankelijk van de hoogte van het bedrag of een persoonlijke lening kostentechnisch interessant is, dan een tweede hypotheek. Ondanks het feit dat de rente van een persoonlijke lening misschien wel hoger is, heb je hier niet te maken met allerlei extra kosten, waardoor het goedkoper is, dan wanneer je een hypotheek afsluit voor het verbouwen van je woning.

Doorlopend krediet

Weet je nog niet exact hoeveel je verwacht nodig te hebben voor het verbouwen van je huis? Dan is een doorlopend krediet natuurlijk ontzettend handig. Bij deze vorm van lenen kun je namelijk gedurende de eerste twee jaar onbeperkt geld opnemen. Uiteraard geldt dit wel tot een bepaald limiet wat vooraf is afgesproken. Ook bedragen die je hebt afgelost gedurende deze periode, kun je vervolgens binnen deze twee jaar gewoon weer opnemen. Het voordeel bij deze financiering, is dat je alleen rente betaald over het bedrag dat je daadwerkelijk hebt opgenomen. Dus neem je niet alles op, dan betaal je hierover ook geen rente. Wel is het goed er rekening mee te houden dat de rente hoger is en ook niet fiscaal aftrekbaar is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in