Home Tips Eenvoudige manieren om de levensduur van je meubels te verlengen

Eenvoudige manieren om de levensduur van je meubels te verlengen

183
0

Heb je ook gemerkt dat meubels er na verloop van tijd steeds doffer uit gaan zien? Als meubels niet goed onderhouden worden, dan gaan ze sneller slijten. Om je meubels er fris uit te laten zien en hun levensduur te verlengen, zijn er enkele eenvoudige onderhouds- en schoonmaaktips die je kunt volgen. Of je nu een vintage meubel wilt opknappen of gewoon je nieuwe meubels op hun best wilt houden, met deze eenvoudige tips blijven je meubels er jarenlang geweldig uitzien. Lees snel verder!

Maak je meubels goed schoon

Als je je meubels schoonmaakt, zorg er dan voor dat je ook aandacht besteedt aan de spleten en aan de onderkant komt om vuil, stof en viezigheid te verwijderen. Gebruik een borstel met zachte haren zoals een afstofborstel, een borstel van varkenshaar of een met stof beklede verfkwast. Zorg ervoor dat je voorzichtig schrobt en vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën. Doe dit met enige regelmaat. Zo kun je grote slijtage voorkomen.

Krassen, deuken en deuken repareren

Meubels repareren is de beste manier om ervoor te zorgen dat je geliefde meubels heel blijven. Wil je proberen om krassen, deuken en deuken in je meubels te verbergen? Er zijn speciale producten die je kunt gebruiken om krassen te verhullen. Hierdoor blijven je meubels er mooi uitzien en gaan ze langer mee. Je voorkomt op deze manier dat de krassen erger worden. Als je de krassen of deuken met deze producten hebt ingevuld, kun je ze opschuren en bijvoorbeeld verzegelen met houtbeits die bij de kleur van je meubels past. Als je houten meubels er wat dof uitzien, probeer dan een meubelolie aan te brengen. Houtolie geeft een frisse glans en kleur aan je houten meubels en helpt de levensduur van je hout te verlengen. Je kunt houtolie vinden bij de meeste woonwinkels.

Meubels opnieuw bekleden en overspuiten

Als je een versleten meubelstuk hebt dat je helemaal wilt opfrissen, kun je het opnieuw bekleden of overspuiten. In sommige gevallen is er alleen een nieuwe laag verf nodig om een meubel er weer als nieuw uit te laten zien. Opnieuw bekleden is een goede optie voor stoelen en banken. Je kunt er ook voor kiezen om te investeren in mooie bankhoezen. Zo kun je er in een handomdraai voor zorgen dat een stoel of bank weer als nieuw lijkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in