Home Tuin Eenvoudige ideeën voor een mooie moderne tuin

Eenvoudige ideeën voor een mooie moderne tuin

324
0

Nu de zomer bijna voorbij is hebben we tijd gehad om goed na te denken over eventuele veranderingen die we zouden willen doen aan onze tuin. Heb je besloten dat jouw tuin toe is aan een opknapbeurt? Een moderne tuin is misschien precies wat je nodig hebt! Hier geven we inspiratie voor het aanleggen van een moderne tuin door enkele moderne tuin ontwerpelementen te bespreken. Lees snel verder en laat je inspireren door de vele originele mogelijkheden. 

Een goed onderhouden afscheiding.
Een hedendaagse tuin is gebaat bij een omheining die opgaat in de sfeer, dus een strakke omheining zoals een betonnen schutting of een schutting van kunststof of composiet is daarom een goede optie. Ga je liever voor een natuurlijke sfeer? Dan is een houten schutting wellicht een beter idee. Tegenwoordig zijn er heel veel moderne toepassingen voor de bewerking van hout dus ook voor een moderne tuin vind je gegarandeerd een mooie houten schutting.  

Beplanting die passend is
Moderne tuinen zijn het meest geschikt om een beperkte verscheidenheid aan planten te gebruiken. Dit levert een veel rustiger beeld op, vooral als je planten in groepen indeelt. Siergrassen of kleine hagen van buxus of taxushaag zijn voorbeelden van planten die goed passen in een moderne omgeving. Als u een tuinontwerp laat maken, is het een goed idee om ook een beplantingsplan te laten maken.

Een elegante waterpartij
Een strakke vijver met rechte hoeken is een prachtige toevoeging aan een moderne tuin. Een siervijver of visvijver is een prachtige aanvulling op een grote tuin. Behalve mooi is deze vijver ook erg handig voor verkoeling op warme zomerdagen. Je kun er lekker in pootje paden en kinderen vinden een beetje waterpret in de zomer ook heerlijk. 

Wit straalt rust en moderniteit uit
De sfeer van uw tuin kan sterk beïnvloed worden door tuindecoratie en accessoires. U kunt uw hart ophalen met prachtige bloemen, en planten.  Vooral witte bloemen passen erg goed in een moderne omgeving. Dit kun je ook heel mooi combineren met witte accessoires! Denk bijvoorbeeld aan grote, rechte witte bloempotten of strak wit buitenmeubilair.Grote tegels verkiezen boven kleine.
Gebruik grote tegels wanneer u uw tuin of terras bestraat. Door ze in stroken te gebruiken creëert u een sereen beeld in uw tuin met strakke lijnen, of u kunt kiezen voor tegels van verschillende afmetingen om een beetje variatie aan te brengen. Keramische tegels zijn tegenwoordig erg populair, omdat ze eenvoudig te onderhouden zijn en bovendien een strakke uitstraling hebben die goed past in een moderne omgeving. Wil je wat inspiratie opdoen voor verschillende soorten tegels in de tuin of ben je nieuwsgierig naar andere mogelijkheden met betrekking tot het renoveren van jouw tuin? Neem dan eens een kijkje bij onlinetuinwarenhuis.nl. Hier vind je alle denkbare bestrating mogelijkheden voor jouw tuin zodat je je volop kunt laten inspireren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in