Home Tuin Een veranda bouwen: Waaruit bestaan de kosten?

Een veranda bouwen: Waaruit bestaan de kosten?

78
0

Wilt u een veranda aan uw huis toevoegen? Hier kunt u te weten komen wie u kan helpen, welke materialen u nodig hebt en hoeveel het zal kosten.

Een veranda heeft vele voordelen: het biedt een mooie en gezellige plek buiten, die u beschermt tegen zon en regen en, afhankelijk van het type constructie, ook tegen wind.

U hebt al besloten een veranda te bouwen, maar nu wilt u de kosten berekenen? In het volgende artikel leggen wij u in detail uit waar u rekening mee moet houden en waaruit de kosten voor het bouwen van een veranda bestaan.

Of weet je al wat er gedaan moet worden? Dan kunt u nu uw project vrijblijvend aanbesteden en zo snel mogelijk offertes vergelijken van beoordeelde vaklui:

Welke opties zijn er eigenlijk?

Een veranda aan het huis heeft een aantal pluspunten – in de toekomst kunt u bijvoorbeeld genieten van uw koffie en de zondagskrant in de frisse lucht, ongeacht het weer. Een veranda is bijna altijd ontworpen om overdekt te zijn, zodat u beschermd bent tegen regen en zonlicht.

U kunt kiezen uit een volledig open veranda, die veel lucht en licht binnenlaat, of een halfopen of zelfs volledig beglaasde versie.

Een veranda kan gelijkvloers of verhoogd zijn, kan vrijstaand zijn of tegen een muur van een huis leunen – zelfs hoekvarianten zijn mogelijk.

Ook de materialen verschillen. U kunt kiezen voor klassiek hout, maar ook voor metaal of een tegelvloer.

Afhankelijk van uw wensen en conceptie, varieert ook de prijs. Een eenvoudige houten veranda met een gewone dakconstructie is natuurlijk veel goedkoper dan een volledige beglazing, een grotere bouwhoogte of een constructie over een hoek.

Als u voor een vrij eenvoudig model kiest, zijn er intussen al complete bouwpakketten met alle benodigde materialen te koop.

Als u echter extra wensen of zeer precieze en individuele ideeën heeft, loont het de moeite om het zelf te doen of een betrouwbare specialist de opdracht te geven – zodat uw droomveranda precies zo wordt als u het wenst.

Hier kunt u meer te weten komen over de mogelijke werkzaamheden voor het bouwen van een veranda.

Waar moet van tevoren aan gedacht worden?

Aan het meten:

Kies de plaats van de veranda verstandig – indien mogelijk, moet een deur naar binnen leiden. Bovenal moet de hoogte nauwkeurig worden berekend, zodat de deur kan worden gesloten en geopend en er geen onnodig hoge opstap is naar de veranda.

Uitlijning:

De vloer en het dak moeten een lichte helling hebben, zodat het regenwater zo goed mogelijk afloopt.

Locatie:

Waar moet de veranda gebouwd worden? Op welk uur van de dag valt de zon daar? Indien van toepassing, moeten er stopcontacten in de buurt zijn?

Maat:

Hoe groot wil je de veranda hebben?

Onderbouw:

Onder de veranda moet de grond worden uitgegraven en opgevuld met steenslag of vliesdoek, zodat vorst en onkruid geen kans krijgen.

Soort van veranda:

Moet het van hout zijn, een dak hebben, moeten het dak en de onderconstructie ook van hout zijn of van minder onderhoud vergende materialen? Moet het volledig geglazuurd zijn of extra geglazuurd aan de zijkanten?

Wat zijn de kosten?

Al deze zaken hebben uiteindelijk een effect op de kosten. Er zijn ook extra kosten als het hout bijvoorbeeld moet worden geverfd of behandeld. De kosten zijn ruwweg opgebouwd uit:

Materialen

  • Hout voor de onderbouw, planken en dak
  • Grind en grit voor de ondergrond
  • Eventueel andere materialen voor toevoegingen (glas, metaal, enz.)
  • Gereedschap


Waarom een professional inhuren?

Het is mogelijk om zelf een veranda te bouwen, maar het vereist veel vakkennis en vakmanschap.

Als u liever een vakman inhuurt voor dit werk, bespaart u tijd en zenuwen. Bovendien wordt het werk vakkundig, stevig en duurzaam uitgevoerd en heeft u geen last van naweeën.

U kunt uw portiek bouw professionals vinden in interieur design, timmerwerk, en metaal fabricage.

Het voordeel van het inhuren van een vakman is dat hij niet alleen over de nodige kennis beschikt, maar ook al het gereedschap bij de hand heeft en, indien u dat wenst, reeds de geschikte materialen meebrengt.

Kosten van de vakman (afhankelijk van de moeilijkheidsgraad, de werktijd en extra kosten, alsmede de reis en bijkomende wensen).
U kunt alle punten van tevoren bespreken met de vakman die u vertrouwt en samen tot een resultaat komen dat overeenstemt met uw wensen en ideeën.

Vervolgens kunt u de aanbieders in kwestie met elkaar vergelijken via het beoordelingssysteem van renovero.ch, waar andere klanten hun ervaringen kunnen delen. Op die manier vindt u snel een bekwame vakman en een veranda van de beste kwaliteit tegen de beste prijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in