Home Tips Een rechthoekige salontafel geeft je kamer karakter

Een rechthoekige salontafel geeft je kamer karakter

292
0

Een strak – vaak minimalistisch – design vraagt om meubels waarbij uitstraling en functionaliteit onlosmakelijk verbonden zijn. Door je salontafel rechthoekig van vorm te kiezen, voldoe je vrijwel altijd aan deze voorwaarde. 

Gepaste bescheidenheid

Uniek, stevig en bijzonder stijlvol; zo wordt de rechthoekige salontafel veelvuldig omschreven. En met recht. Want zo’n lage tafel straalt weliswaar niet per se dominantie uit; hij neemt wel altijd een centrale plek in de woonkamer in. Om je eigen spullen op te zetten, je gasten drankjes op te serveren of stiekem je benen op te leggen na een lange dag. Voor elk facet van het binnenleven doet de salontafel dienst.

Praktisch

Van een meubelstuk op zo’n centrale plek in de woonkamer, mag je naast een bepaalde stijl zeker ook handigheid in de praktijk verwachten … daarom ook zien we menig salontafel rechthoekig gevormd zijn. De rechthoekige vorm past in vrijwel ieder interieur goed thuis en door handig gebruik te maken van het oppervlakte, kan je het altijd zo opstellen dat er genoeg loopruimte overblijft. 

Opbergruimte

Een tafel is al vlot een plek waar je dingen op laat slingeren, vandaar dat veel mensen kiezen voor een rechthoekige salontafel met een lade of een extra plank onder het tafelblad … op de plank kan je even vlot wat tijdschriften kwijt en een lade biedt zelfs opbergruimte die eventuele troep uit zicht houdt. Ideaal als je bij onverwacht bezoek even vlot van wat spullen af moet. 

Verschillende materialen

Door een slimme keuze van het materiaal weet je zeker dat je een salontafel zult vinden voor ieder interieur. De combinatie van hoogglans hout met glas past perfect binnen de strakkere interieurstijlen… ben je meer van industrieel, dan is een metalen frame met betonlook blad natuurlijk hartstikke stoer. Een kleine rechthoekige houten salontafel vormt dan weer een heerlijk rustpunt in een knus landelijk interieur. Zoekt en gij vindt zeker het materiaalsoort en de interieurstijl die gij zoekt.

Verlengstuk

In veel interieurs is de salontafel in de woonkamer het kleinere broertje van de vaak rechthoekige tafel in de eetkamer. Het brengt daardoor een stukje continuïteit in de woning; woon- en eetkamer sluiten als het ware op elkaar aan. Daarnaast is de vierkante vorm tijdloos en past het in vrijwel iedere inrichting. Zoek je naar duurzaamheid? Dan is de mangohouten rechthoekige salontafel een zeer populaire optie. Uniek qua karakter waarbij je hout als het ware een tweede leven schenkt. Passend in de tijdgeest en materiaal dat warmte uitstraalt; ook als je de verwarming dit jaar een graadje lager zet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in