Home Tips Een onvergetelijke roadtrip door Europa: wat moet je regelen?! 

Een onvergetelijke roadtrip door Europa: wat moet je regelen?! 

338
0

Droom je ervan om met de wind door je haren over de mooiste Europese wegen te rijden? Een roadtrip door Europa is een avontuur dat je de kans geeft om verschillende culturen, landschappen en mooie steden te verkennen. Voordat je het gaspedaal eens goed intrapt, is het wel verstandig om een aantal zaken te regelen. We nemen je graag mee door een aantal tips voor de voorbereiding op jouw roadtrip; nieuwsgierig? Lees dan snel mee! 

Reisroute en bestemmingen

Het hart van elke roadtrip is de route die je kiest en de bestemmingen die je wilt verkennen. Ga je voor charmante dorpjes in Frankrijk, de kronkelende wegen tussen de Italiaanse wijngaarden of de historische gebouwen en steden van Oost-Europa? Plan je route en bepaal je hoogtepunten, maar houd ook ruimte voor spontane avonturen onderweg! 

Met welk voertuig ga je op pad? 

Of je nu met je eigen auto of een gehuurde camper reist, zorg er in ieder geval voor dat het voertuig in topconditie is. Laat een grondige check uitvoeren, inclusief banden, remmen en vloeistoffen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om eerst naar een bepaalde bestemming te vliegen en vanaf daar een auto te huren; wanneer je dit doet is het aan te raden dat je een creditcard hebt (moet je nog een creditcard aanvragen prepaid of normaal, bekijk dan eens icscards.nl voor extra informatie over creditcards en alles wat daar bij hoort!). 

Documenten en verzekeringen

Belangrijke documenten zijn je rijbewijs, paspoort, identiteitskaart en je verzekeringspapieren. Daarnaast moet je natuurlijk je autopapieren op zak hebben wanneer je ervoor kiest om met je eigen auto te vertrekken. Controleer of je autoverzekering je dekt voor reizen in het buitenland en sluit indien nodig een reisverzekering of die medische kosten, hulp bij pech onderweg en annulering dekt! 

Budgetplanning

Bedenk van tevoren hoeveel je zou willen uitgeven tijdens je roadtrip en stel een realistisch budget op voor je reis. Houd rekening met brandstofkosten, tolwegen, accommodatie, maaltijden, bezienswaardigheden en onvoorziene uitgaven. Gebruik apps op je mobiel om je budget voor onderweg bij te houden en maak potjes in je bank app! 

Accommodaties onderweg

Bepaal of je gaat kamperen, in hotels verblijft of een combinatie van beiden wilt uitvoeren. Reserveer accommodaties vooraf; vooral in de toeristische gebieden kan het vooral in de zomer nogal druk zijn. Zonde als er geen plek meer beschikbaar is! Als je van plan bent wild te kamperen, zorg er dan voor dat je op de hoogte bent van de lokale regels en veiligheidsmaatregelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in