Home Blog Drie tips om je woning koel te houden tijdens de zomer

Drie tips om je woning koel te houden tijdens de zomer

138
0

Met de steeds heter wordende zomers in ons land, is het voor veel mensen een enorme uitdaging om gedurende deze periode het huis nog enigszins koel te kunnen houden. Uiteraard is een airco de perfecte oplossing om dit te kunnen doen, maar is dit simpelweg financieel gezien niet voor iedereen weggelegd. Ondanks dat, zijn er nog veel andere manieren waardoor je ervoor kunt zorgen dat je huis tijdens de zomer lekker koel blijft. Om je een idee te geven, hebben wij de 3 efficiëntste manieren voor je op een rijtje gezet. Hier alles over mobiele airco’s en ventileren.

Houd je ramen en deuren gesloten

Wanneer het binnen koeler is dan buiten, dan zul je al snel merken dat de warme naar binnen wil trekken. Door je ramen en deuren gesloten te houden, voorkom je dat de koele lucht naar buiten kan en zich kan vermengen met de warme lucht. Zo kan het al snel een graad of twee tot drie schelen wanneer je gedurende de gehele dag je ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten houdt. Een aanvullende tips hierop is wel dat je er ook verstandig aan doet om de gordijnen wanneer mogelijk voor de ramen te doen, zodat je het zonlicht nog meer buiten de deur houdt.

Mobiele airco

Hoewel een ‘vaste’ airco misschien niet tot de mogelijkheden behoort, is het gebruik van een mobiele airco wel een goed alternatief. Een mobiele airco is namelijk in prijs vaak vele malen voordeliger en ideaal om door het hele huis te gebruiken. Zo kun je een uur voordat je naar bed gaat je mobiele airco op de slaapkamer aanzetten, zodat je wanneer je wilt gaan slapen de temperatuur een stuk aangenamer is.

Ventileren

Vooral wanneer het meerdere dagen achterelkaar warm is, ontkom je er niet aan dat ook de warmte je huis binnen trekt. Het is dan belangrijk dat wanneer de temperatuur daalt, je alle ramen en deuren tegen elkaar open zet. Vergeet ze uiteraard voor het slapen niet dicht te doen. Zo voorkom je dat er tijdens de nacht ongedierte naar binnen kan vliegen of kruipen.