Home Tips Dit zijn de methodes om meer privacy in je tuin te krijgen

Dit zijn de methodes om meer privacy in je tuin te krijgen

240
0

Wanneer het zonnetje weer tevoorschijn komt en het weer heerlijk warm is, gaat bij iedereen lekker in de tuin zitten. Je komt echter net wat beter tot ontspanning wanneer je weet dat je geen pottenkijkers hebt. Maar hoe krijg je genoeg privacy in je tuin? Je hebt meerdere opties om dit voor elkaar te krijgen. In deze blog bespreken we wat de methodes zijn om binnen mum van tijd een tuin te krijgen waarbij je van volledige privacy kunt genieten.

Een schutting plaatsen

In de eerste plaats zul je door middel van schuttingen plaatsen meer privacy in je tuin hebben. Schuttingen hebben namelijk de erg handige functie om als type hek te dienen waarbij mensen dus niet meer zomaar je tuin in kunnen komen. De meest schuttingen zijn van massief hout, waardoor je geen doorzichtig hek hebt waar iedereen doorheen kan loeren. Met een schutting ben je er dus zeker van dat niemand van buiten naar je kan kijken, waardoor je extra veel privacy hebt gekregen. Op websites als gerve.nl kom je vaak schuttingen tegen die aan je eisen voldoen.

Planten gebruiken

Een andere methode om meer privacy te krijgen in je tuin is door het gebruik van planten. Door je tuin bijvoorbeeld vol te zetten met coniferen of hoge beplante bloembakken kan je er ook voor zorgen dat niemand van buiten je tuin meer in kan kijken. Coniferen zijn bijvoorbeeld een goede optie omdat ze erg hoog kunnen worden en alleen maar groter en groener worden door de jaren heen. Daarnaast kunnen green walls ook een uitstekende oplossing zijn qua soorten planten om meer privacy te krijgen.

Zonneschermen installeren

De derde manier om privacy in je tuin te krijgen is door het installeren van zonneschermen. Zoek een mooie terrasoverkapping uit en plaats deze bijvoorbeeld over je terras. Op deze manier kan niemand meer naar binnen gluren. Een andere optie is om een paar mooie zonweringen aan je gevel te hangen. Zonneschermen kunnen in verschillende stijlen geplaatst worden, waardoor je terras of tuin een hele andere uitstraling krijgt terwijl de privacy ook nog eens is verbeterd.

Kies voor een pergola

Tot slot kun je ook een pergola aanschaffen. Een pergola is een soort houten constructie die je in je tuin kunt plaatsen. Een pergola biedt veel privacy, maar heeft ook een ander soort functie. Door de latten die aan de bovenkant gemonteerd zijn, kan je er bijvoorbeeld planten aanhangen die als natuurlijke overkapping dienen en pottenkijkers weghouden.

Al met al zijn er dus meerdere manieren om voor meer privacy in je tuin te zorgen. Kies de methode die het beste bij je past om zo niet langer te worden gestoord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in