Home Tips De voordelen van teakhouten tuinmeubels

De voordelen van teakhouten tuinmeubels

438
0

Teakhouten tuinmeubelen

Van alle houtsoorten is teak zo’n beetje de duurzaamste soort, als het niet het duurzaamste is. Teak kan niet rotten, het heeft geen nabewerking in de vorm van lak nodig. Een hoek loungeset van teakhout en tweepersoons daybed van teak gaat levenslang mee.

Hout leeft

Anders als kunststof of aluminium, waar ook prima tuinmeubelen van te maken zijn, is hout levend materiaal. Het heeft natuurlijk de tekening van nerven en knoesten, hierdoor is ieder stukje hout uniek in z’n soort, maar prachtig is de kleur. Als teak net gekocht is, is het bruin. Zet je stoelen en tafels van teakhout buiten dan wordt het grijs. En met teakhout buiten zetten; het kan echt met weer en wind, zomer en winter, bij regen of droog weer; teak kan buiten blijven. Mocht je liever de bruine kleur houden en het hout liever niet grijs laten worden; één keer behandelen met olie en het blijft bruin. Maar nogmaals; in principe hoeft het niet, het is alleen tegen de verkleuring. Teak is vettig; teakhout kan niet rotten. Teakhouten meubelen zijn dan ook voor het leven.

Milieubewust

Teak is duurzaam. Dus ook milieubewust. Echter tropisch hardhout heeft een slechte naam. Veel mensen denken aan illegale houtkap in de Amazone. Van teak zijn er productiebossen zoals we dat ook in Noorwegen en Zweden hebben voor vuren- en grenenhout. Teakhout is dus uiterst duurzaam, omdat het lang meegaat en omdat je het niet over hoeft te schilderen.

Tijdloos

Bij duurzaam hoort ook tijdloos. Bij kunststof tuinmeubelen moet de trend veranderen; kunststof verteert en vergaat, en dan willen de mensen niet precies dezelfde meubelen terug kopen. De buren moeten immers wel zien dat ze alles nieuw hebben. Maar omdat teakhout levenslang meegaat zijn de meubelen zo ontworpen dat ze een tijdloos design hebben.

Aanschaffen

Teakhout is niet de goedkoopste houtsoort. Het valt ook niet mee om het zelf te bewerken; iets van teakhout maken kun je beter laten doen. Teakhouten tuinmeubelen moeten dan ook gezien worden als een investering. Eenmalig schaf je die tuinbank, tafel, of stoel aan, en je bent klaar voor altijd. Daarna geen gesjouw meer, je zet je terrasje permanent aan, van af en toe een regenbui wordt teak immers alleen maar nog mooier en rotten doet het niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in