Home Blog De voordelen van een gietvloer in de badkamer

De voordelen van een gietvloer in de badkamer

157
0

Een badkamer zonder vloer, dat kan natuurlijk niet. Wanneer je ervoor kiest om de volledige bovenverdieping te voorzien van laminaat, hout of PVC, dan is dat voor de badkamer natuurlijk geen optie. Je hebt dan de keuze om te kiezen voor tegels, maar ook een gietvloer doet het ontzettend goed. Wist je namelijk dat een gietvloer ontzettend veel voordelen heeft? Omdat het er te veel zijn om allemaal te bespreken, hebben we een selectie gemaakt van de belangrijkste voordelen van een gietvloer in de badkamer. Dus sta jij op het punt om een nieuwe vloer te laten leggen en zit je nog in twijfel over de badkamer? Dan is dit artikel zeker verstandig om even aandachtig door te lezen.

Naadloos en waterdicht

De badkamer is een vochtige ruimte. Wel zo prettig dus dat de vloer waterdicht is en bij voorkeur ook naadloos. Kies je namelijk voor tegels, dan heb je te maken met voegen, die door het vocht kunnen verkleuren. Nu is ook daar wel een passende oplossing voor, maar erg prettig is het natuurlijk niet. Doordat een gietvloer de volledige vloer bedekt, hoef je niet bang te zijn voor naden of kieren. De kans op schimmel of eventuele lekkages is daarmee dus een flink stuk minder. Houd er wel rekening mee dat de kosten voor een gietvloer doorgaans hoger liggen, dan wanneer je kiest voor tegels, maar kijkend naar de voordelen en ook de levensduur van deze gietvloer in je badkamer, dan zul je hier op lange termijn ook financieel voordeliger mee uit zijn.

Gemakkelijk schoon te maken

Een gietvloer is niet alleen waterdicht, maar ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Er zijn geen voegen of naden waar vuil, zeepresten of bacteriën zich kunnen ophopen, waardoor het schoonmaken van de vloer een stuk gemakkelijker is dan bij traditionele tegelvloeren. Met een vochtige doek of dweil kun je de vloer gemakkelijk schoonmaken en houd je het hygiënisch en fris. Niet voor niets dus dat steeds meer mensen kiezen voor een volledige naadloze vloer in de badkamer. Daarbij komt ook dat de keuze enorm is en er dus altijd wel een stijl is die past bij jouw smaak en indeling van de badkamer.

Volledig naar wens in te vullen

Het laatste voordeel, iets wat naast praktisch ook niet geheel onbelangrijk is, is dat de gietvloer een vloer is die je volledig naar eigen wens kunt samenstellen. Zo kun je zelf bepalen voor welke kleuren en tinten je kiest, maar is het ook mogelijk om te kiezen voor een bepaald patroon. Kies je voor bijvoorbeeld tegels, dan ben je vaak al gebonden aan bepaalde maten. Het mooie aan deze vloeren is, is dat het eenvoudig te combineren is met allerlei andere soorten materialen in je badkamer. Zo kun je dus kiezen voor een gietvloer met betonlook en dit combineren met een marmeren wasbak, zodat je een prachtige geheel creëert.