Home Tips De voordelen van een aanbouw

De voordelen van een aanbouw

140
0

In de huidige tijd waarin de huizenprijzen vele malen hoger zijn dan enkele jaren geleden, is het voor een starter steeds lastiger om een geschikte woning te kunnen vinden. Het is dan dus een goede keuze om in plaats van op zoek te gaan naar een instapklare woning, te gaan kijken naar een woning met potentie. Allereerst scheelt dit je vaak een hele hoop geld, aangezien veel investeerders het liefst een instapklaar huis kopen, welke ze direct kunnen verhuren. Omdat de concurrentie hier veel lager is, kun je vaak met een beperkt budget een flinke woning kopen. Weliswaar moet hier vaak een hoop aan gebeuren, maar daar houd je in tegenstelling tot een instapklare woning natuurlijk ook rekening mee tijdens de aankoop van zo’n woning. Eén van de eerste verbouwingen die wordt gedaan, is het huis voorzien van een aanbouw. De voornaamste reden is dat deze woningen meestal niet heel praktisch zijn ingedeelt, waardoor je ruimte mist. Maar wat zijn nu de voordelen van een aanbouw?

Extra ruimte

De belangrijkste reden waarom mensen kiezen voor een aanbouw, is natuurlijk voor de extra ruimte. Je kunt je voorstellen dat een aanbouw van 3 meter diep een enorm verschil kan maken, waardoor dit je woonkamer en ook keuken een stuk meer kansen biedt. Zo kun je bijvoorbeeld de eettafel met stoelen op deze plek zetten, waardoor de volledige inrichting net iets breder kan worden opgezet. Dit maakt vaak net het verschil tussen het wel of niet kopen van een woning. Het is dus ook helemaal niet gek dat je tijdens je zoektocht kijkt naar een woning die wat kleiner is dan je eigenlijk voor ogen hebt, maar wel met de voorwaarde dat je deze kunt uitbouwen. Dit hoeft uiteraard niet direct, maar kan ook pas enkele jaren later.

Kan worden gefinancierd

Het laten plaatsen van een uitbouw kan flink in de papieren lopen. Zo ben je al snel afhankelijk van de grootte van de uitbouw enkele tienduizenden euro’s kwijt. Door ervoor te zorgen dat je dit middels een lening kunt financieren, kost je dit maandelijks vaak maar een paar tientjes bovenop je hypotheek meer. Wel is het raadzaam om vooral verschillende geldverstrekkers voordat je geld gaat lenen met elkaar vergelijkt. Er kan namelijk flink wat verschil zitten in het rentepercentage, maar ook in de voorwaarden. Zo is het lenen van geld voor een uitbouw een investering, die zich op lange termijn zeker terugverdiend. Zo mag je dan wel rente moeten betalen, maar als het goed is wordt je huis naarmate de tijd vordert ook meer waard.

Je huis wordt meer waard

Door het laten plaatsen van een aanbouw, zal je huis een stuk meer waard worden. Uiteraard heeft dit wel even tijd nodig, aangezien de kosten voor een lening indien je deze nodig hebt natuurlijk ook meegerekend moeten worden. Toch leert de markt en ook de tijd ons dat huizen in de afgelopen decennia eigenlijk altijd meer waard zijn geworden. Uiteraard zijn er wat dipjes geweest, zoals de huizenmarkt in 2007, maar over het algemeen zullen de prijzen altijd stijgen. Dit zorgt er dus voor dat je huis verhoudingsgewijs meer waard wordt, doordat ook je aanbouw mee stijgt in waarde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in