Home Aankoophulp De nodige accessoires voor het stoombad

De nodige accessoires voor het stoombad

286
0

Een stoombad binnen je eigen vier muren? In het verleden was dit voor de meeste mensen slechts een droom. Nu vervullen steeds meer mensen deze droom, omdat ze merken dat een stoombad veel voordelen heeft. Het stimuleert de bloedsomloop, versterkt het immuunsysteem, voorkomt ziekten en helpt u zelfs gewicht te verliezen. Met een stoombad biedt uw privé wellnessruimte u 24 uur per dag diensten. Klanten bestellen een sauna of stoombad meestal als een complete set. Deze bevat reeds alle belangrijke onderdelen die u nodig hebt om hem te laten werken, zoals een stoomgenerator. De stoomgenerator is het belangrijkste accessoire voor uw sauna of infraroodcabine, maar bij lange na niet het enige. Goed gesorteerde online winkels hebben een breed assortiment stoombad accessoires klaarstaan, die onder andere gesorteerd kunnen worden op prijs of verschijningsdatum.

Welke stoombad accessoires heb je nodig voor je stoombad?

Als u op internet zoekt naar accessoires voor uw stoombad, sauna of infraroodcabine, zult u veel hits tegenkomen. Er is een breed scala aan stoombad accessoires die u kunt gebruiken om de ervaring in uw sauna of infraroodcabine nog aangenamer te maken. Ze zijn gesorteerd op belangrijkheid in de categorie stoomcabine- en sauna-accessoires.

Stoomgenerator

In de sortering van de categorie stoombad accessoires, staat de stoomgenerator bovenaan. Eigenlijk is de stoomgenerator helemaal geen accessoire, want met zijn hulp wordt de stoom opgewekt. Met een stoomgenerator kunt u kiezen of u uw infraroodcabine als sauna of als stoombad wilt gebruiken. Deze laatste wordt beter verdragen en helpt om gewicht te verliezen. Als een stoomgenerator niet bij de infraroodcabine is inbegrepen, kunt u deze later als accessoire bestellen. Goede apparaten hebben echter hun prijs en een niet te verwaarlozen gewicht. Toch mag u bij het sorteren nooit de prijs als belangrijkste criterium hanteren.

Accessoires voor stoomgenerator

Een nuttig accessoire voor de stoomgenerator is een verwijderbaar bedieningspaneel, dat is ontworpen als een aanraakscherm. Het aanraakscherm heeft een relatief lage prijs en gewicht, maar brengt een aanzienlijke plus aan comfort met zich mee. U kunt er alle belangrijke functies in de sauna of het stoombad mee bedienen zonder dat u de infraroodcabine hoeft te verlaten. Met de stoombad accessoires kunt u niet alleen de stoomgenerator in- en uitschakelen, u kunt ook de huidige temperatuur en vochtigheid in de sauna op het display zien. Met hoogwaardige modellen, zoals het bedieningspaneel van de Harvia HGX stoomgenerator, kunt u ook de verlichting of het geluidssysteem in de infraroodcabine regelen.

Stoombad concentraat

Dit accessoire verspreidt een aangename geur in de sauna of het stoombad. Dit zijn aromatische stoffen die aan het water in de stoomgenerator worden toegevoegd. Het concentraat wordt samen met de stoom in de infraroodcabine verneveld. Het stoombadconcentraat is in vele geuren verkrijgbaar:

Eucalyptus
Lavendel
Oranje
Euka-munt
Finse sauna
en andere geuren. Gerangschikt naar verschijningsdatum, er komen steeds nieuwe richtingen uit. Dit maakt van uw saunabezoek een “geurige” ervaring in de waarste zin van het woord. De tank met stoombadconcentraat weegt 1 kg en bevat 1.000 ml geurstof. U kunt het handmatig in de tank van de stoomgenerator gieten of een doseerpomp gebruiken. Dit praktische accessoire voert de geur in de stoom. Het wordt bediend via het bedieningspaneel.

Multimedia in de infraroodcabine

Met dit elegante stoombadaccessoire kunt u uw sauna upgraden en een compleet entertainmentsysteem installeren. Het apparaat is een sound-light bar. Gekleurde LED-lampjes zijn gemonteerd in een langwerpige aluminium behuizing. Dit omvat geïntegreerde luidsprekers. Muziek kan worden afgespeeld vanaf opslagmedia zoals USB-sticks. Ook andere externe muziekbronnen kunnen worden aangesloten. Bovendien is een MP3-speler al in het toestel geïntegreerd. Het licht kan van kleur veranderen door het hele spectrum. De Light-Sound-Bar is beschermd tegen vocht en is bestand tegen temperaturen tot +130°C. Daarom is hij niet alleen geschikt voor gebruik in het stoombad of de infraroodcabine, maar ook in de sauna. Door zijn geringe gewicht kan de Light-Sound-Bar gemakkelijk aan het plafond of aan de muur worden bevestigd. Het bijbehorende bedieningspaneel is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. U kunt tot 4 apparaten met elkaar verbinden.

Verwarming

Als accessoire in sauna en stoombad is een kachel onmisbaar. Alleen het creëert de comfortabele warmte en doet het lichaam zweten, zodat u gewicht verliest. Infraroodstralers hebben bewezen bijzonder goede verwarmingstoestellen te zijn. Ze zijn veilig en efficiënt en hebben een redelijke prijs. Infraroodverwarmers hebben geen opwarmtijd nodig. Ze geven warmte af die recht onder je huid gaat. Infraroodstralen dringen namelijk enkele millimeters diep in de huid en verwarmen het lichaam als het ware van binnenuit. Bij een infraroodcabine zijn de verwarmingselementen bij de levering inbegrepen. Maar hun prijs is ook een beetje hoger.
Nuttige accessoires uit de categorie verwarming zijn verwarmingsmatten. Zij worden gebruikt in betegelde stoombaden of sauna’s en worden onder de tegels gelegd. De verwarmingsmatten worden gebruikt om de stoelen en rugleuningen voor te verwarmen.

Sauna-uitrusting

De Spa-Relax modules van de Finse fabrikant Harvia zijn geschikt voor de hoogwaardige uitrusting van sauna’s of stoombaden. De modules zijn gemaakt van kunststof, zijn resistent en hebben een laag gewicht. Er zijn verschillende versies voor zitten en liggen. De modules kunnen op verzoek ook met een elektrische verwarming worden geleverd. Door hun lichte gewicht zijn ze transporteerbaar. In de zomer kunt u gebruik maken van de Relax-Modules, bijvoorbeeld bij het zwembad of op het terras om te zonnebaden. Voor de kleine infraroodcabine en een redelijke prijs zijn er opklapbare stoelen die aan de wand worden bevestigd en bestand zijn tegen een aanzienlijk gewicht. Als ze niet worden gebruikt, beperken ze de beperkte ruimte niet nog meer.

Andere accessoires

Er zijn heel wat accessoires die u kunt gebruiken om uw sauna of stoomcabine aangenaam en gezellig te maken. Hieronder vallen zaken als extra luidsprekers, klokken en andere zaken. Accessoires voor stoomcabines, vooral elektronische artikelen, hebben vaak een hoger prijskaartje dan gewone producten. Daar is een reden voor. De hogere prijs is het gevolg van het feit dat dergelijke producten in de sauna of infraroodcabine moeten worden beschermd tegen de externe omstandigheden. Er heersen hoge temperaturen en een hoge vochtigheidsgraad, omstandigheden waar elektronische producten slecht tegen kunnen. Als u gewone artikelen, zoals een wandklok, voor uw sauna koopt, bespaart u in eerste instantie op de prijs, maar u zult niet lang plezier hebben van de klok. Op lange termijn is het beter om accessoires te kopen die specifiek zijn ontworpen voor gebruik in sauna’s of stoombaden. De prijs is misschien iets hoger, maar u zult er vele jaren plezier van hebben.

Waar moet u op letten als u sauna- of stoomcabineaccessoires koopt?

Zorg ervoor dat het inderdaad accessoires zijn die geschikt zijn voor sauna of stoombad. Zoals in het vorige hoofdstuk reeds is opgemerkt, heersen daar omstandigheden waarin normale elektrische apparaten snel stuk gaan. Erger nog, in extreme gevallen kan vocht zelfs kortsluiting veroorzaken in dergelijke apparatuur. Dan is er levensgevaar.

Maak de prijs nooit tot het belangrijkste selectiecriterium. Goede kwaliteit is misschien niet goedkoop, maar op de lange termijn betaalt het zich altijd terug. Kwaliteitsproducten zullen u vele jaren plezier geven. Ze werken betrouwbaar en doen waarvoor ze ontworpen zijn. Goedkope producten daarentegen brengen alleen maar problemen. De paar euro die u op de aankoop hebt bespaard, bent u snel vergeten, vooral als de accessoires snel stuk gaan of niet goed werken.

Geef de voorkeur aan merkproducten. Zij worden vervaardigd door bekende fabrikanten die met hun goede naam staan voor hun kwaliteit. Merkproducten worden niet alleen gekenmerkt door een betere kwaliteit, de fabrikant biedt meestal ook een goede klantenservice. Zo kunt u, zelfs jaren nadat u de stoomgenerator hebt gekocht, nog steeds reserveonderdelen voor het apparaat krijgen, ook al is het model in kwestie al lang uit de handel genomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in