Home Geen categorie De kou trotseren in de tuin?

De kou trotseren in de tuin?

341
0

We hebben de tuin weer helemaal herontdekt. Als verlengstuk van de woning willen we ook graag in de wintermaanden in de tuin kunnen zitten. Gelukkig zijn we als Nederlanders al ervaren met de weersomstandigheden in de tuin, zelfs in de zomermaanden kan het in de tuin soms kil zijn. Dus moeten we ons goed voorbereiden, zodat we het hele jaar door buiten kunnen zitten.

Buitenlucht is gezond

In de winter buiten zitten kan zeker ook gezond zijn. Even lekker wat frisse lucht inademen of gewoon even in de tuin relaxen. Maar buiten zitten en het koud hebben, dat vinden we niet leuk. Daarom is het belangrijk dat we ook in de tuin een warmtebron hebben indien dat nodig is. Natuurlijk moeten we er wel op letten dat we niet te veel de energieleveranciers spekken (zeker nu niet). Dus de tuin volzetten met terrasverwarmers is niet zo’n goed idee. Wat wel een goed idee is, is om de energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Vaak kun je hiermee geld besparen en dan hou je weer extra geld over om in ieder geval één terrasverwarmer aan te zetten.

Vuurtje stoken

Maar het kan ook anders. Je kunt bijvoorbeeld ook voor een vuurkorf of houtkachel kiezen. Gezellig buiten bij een vuurtje zitten is natuurlijk altijd leuk. Het vuur is lekker warm en het straalt ook nog eens een knusse sfeer uit. Ook een dikke trui aantrekken of een lekker fleecedekentje over je heen kan helpen om op temperatuur te blijven. Zorg ook dat je voeten warm zijn, dat scheelt al de helft.

Terrasverwarmer

Als je toch de terrasverwarmer aanzet, plaats hem dan het liefst onder een overkapping of afdak. Hieronder blijft de warmte vaak wat langer hangen. Het is natuurlijk nog mooier als je de overkapping ook aan de voor- en zijkant dicht kunt maken met bijvoorbeeld een tentdoek of iets anders. Een windscherm plaatsen, houdt de wind tegen en ook dat scheelt weer in de kou. Planten kunnen trouwens ook prima als windscherm dienen.

Voor de luxe warmte

Is je budget wat ruimer en zijn de wensen wat luxer? Dan is een hottub of een jacuzzi natuurlijk helemaal geweldig om lekker warm te worden in de tuin. Het is misschien even afzien als je naar het warme water moet lopen, maar als je er eenmaal inzit, is het optimaal genieten. Een avondje met vrienden in de jacuzzi kan heel gezellig zijn, maar samen met je partner even nagenieten van de dag is ook geweldig. Een sauna in de tuin is natuurlijk ook lekker, maar eigenlijk is dat niet echt buiten zijn. Het is juist zo lekker om die kou te trotseren terwijl je lichaam helemaal warm is in het warme water. Maar oké, de saunaliefhebber zal een sauna in de tuin ook zeker een goed idee vinden. Wat je ook kiest, ze zijn beide supergezond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in