Home Vloeren Kliklaminaat

Kliklaminaat

596
0

Je hebt een nieuwe vloer nodig in je woonkamer. Dan zijn er een aantal opties die je kunt overwegen. Wil je plavuizen, parket, vloerbedekking of ga je voor laminaat? Laminaat heb je dan ook nog in verschillende soorten. Kliklaminaat is een van de makkelijkste laminaat vloeren die er is. Wat zijn nu de voordelen ervan?

De voordelen van kliklaminaat op een rijtje

We zetten de voordelen van een kliklaminaat vloer even voor jou op een rijtje zodat je daarna een besluit kunt nemen of dat je voor gewoon laminaat gaat of voor kliklaminaat. Een van de grootste voordelen is dat je geen lijm hoeft te gebruiken. Kliklaminaat schuif je zo met een “klik” in elkaar. Een ander voordeel is dan meteen ook dat je een kliklaminaat vloer makkelijk uit elkaar kunt halen. Ga je verhuizen of ben je erop uitgekeken en wil je hem vervangen dan kan dit heel makkelijk.

Kliklaminaat vloeren zijn er in heel veel stijlen en kleuren. Er is dus voldoende waaruit je kunt kiezen. Dat is ook een leuk voordeel. Tevens blijft een kliklaminaat vloer ook lang mooi en is deze wat prijs aan gaat ook best goed te doen.

Zelf leggen of laten leggen?

Je kunt een kliklaminaat vloer natuurlijk laten leggen maar eigenlijk is het zo kinderlijk eenvoudig dat je het zelf ook kunt. Je hoeft er echt niet voor gestudeerd te hebben om het op een mooie en nette manier neer te leggen. Misschien dat wanneer je veel moeilijke hoeken hebt in de kamer waarin je het leggen wilt je wel even hulp nodig hebt bij het zagen.

Voordat je het gaat leggen heb je wel een ondervloer nodig. Dat is bij gewoon laminaat zo maar ook bij een kliklaminaat vloer is dat zeker van belang. Meestal bestaat een ondervloer uit speciale folie of uit platen. Je kunt je bij een winkel heel goed laten informeren welke ondervloer voor jou het beste is om te gebruiken. Buiten de ondervloer en het laminaat zelf heb je nog een legsetje nodig zodat je de goede afstand hebt tussen het laminaat en de muren. Je kunt op internet tal van filmpjes vinden over het leggen van laminaat.