Home Blog De effecten van een gietvloer op je interieur

De effecten van een gietvloer op je interieur

210
0

De vloer, we kunnen niet zonder, maar te opvallend is natuurlijk ook vanuit verschillende perspectieven niet bepaald een aanrader. Wanneer je kiest voor een specifieke stijl, dan wordt het een lastig verhaal om dit in de toekomst aan te kunnen passen. Niet voor niets kiezen de meeste mensen daarom dus ook voor een wat meer tijdloze vloer. Daar waar laminaat tot enkele jaren geleden ontzettend populair is gebleken, zien we dat dit de laatste jaren voor een groot deel is verschoven naar PVC vloeren en dat is niet voor niets.

PVC mag dan wel een stuk duurder zijn dan laminaat, maar dan krijg je ook daadwerkelijk waar voor je geld. Of je nu kiest voor PVC stroken of gaat voor een PVC visgraat, het resultaat is prachtig! Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is de kleur van de vloer. Ondanks het feit dat PVC in praktisch alle kleuren verkrijgbaar is, is het aan te raden voor een wat meer neutralere kleur te gaan. Maar wist je dat ook de gietvloer een geweldig effect heeft op je interieur dat is ingericht door knuslifestyle.nl? Wat een gietvloer precies is en in welke soorten deze allemaal kan worden gelegd, vertellen we je in dit artikel.

Wat is een gietvloer precies?

Een gietvloer is een naadloze vloer die wordt aangebracht in de vorm van een vloeibare kunsthars en deze over de bestaande ondergrond te gieten en vervolgens uit te smeren. Het resultaat is een strakke en moderne uitstraling die goed past bij een eigentijds interieur. Daar waar veel mensen bij een gietvloer denken aan de welbekende saaie grijze vloeren die we veelal uit bedrijfshallen kennen, is dit absoluut niet het geval. De gietvloer is namelijk verkrijgbaar in verschillende varianten;

Epoxy gietvloer

Deze variant is erg hard en slijtvast, wat het ideaal maakt voor industriële toepassingen. Toch is dit ook een goede keuze voor in huis. Vooral in een huis waar veel ‘geleefd’ wordt, is een slijtvaste vloer ook vanuit commercieel oogpunt erg prettig. Het voordeel aan deze vloer, is dat deze niet alleen slijtvast is, maar ook verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Dat maakt het dat de epoxy gietvloer praktisch binnen iedere stijl valt in te passen.

Polyurethaan gietvloer

Deze gietvloer is wat zachter en flexibeler dan epoxy gietvloeren, wat het comfortabeler maakt om op te lopen. Uiteraard gaat het wat zachtere van deze vloer wel gepaard met een verhoogde kans op krassen en andere beschadigheden. Een extra slijtlaag is dan dus ook geen overbodige luxe

Cementgebonden gietvloer

De laatste gietvloer, is de cementgebonden gietvloer. Deze is gemaakt van cement en is daardoor harder en sterker dan de andere varianten. Deze is daarom geschikt voor zware belasting en intensief gebruik. Cementgebonden gietvloeren hebben een stoere uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende tinten grijs. Deze vloer wordt vaak gebruikt in grote fabriekshallen, mede doordat deze een stuk harder is dan veel andere soortgelijke vloeren.

Sfeervol en strak

Een gietvloer is mede door de combinatie van strak en sfeervol een perfecte keuze voor een eigentijds interieur. Daar waar basis van een inrichting vaak wordt gelegd door middel van de keuze voor de vloer en ook de kleuren op de muren, kun je natuurlijk altijd zelf nog bepalen voor welke kleur vloer je gaat. Wel is het verstandig een neutrale kleur te kiezen. Zo kun je namelijk in de toekomst altijd nog switchen van stijl. Stel dat je nu een prachtige groot zwart dressoir hebt staan en je huis in is gericht van gouden woonaccessoires, dan kan het zijn dan kan het heel goed zijn dat je over een aantal jaar de wat meer moderne kant op wilt en kiest voor witte- en aardetinten.