Home Tuin De beste pizzasteen en bakstaal voor krokante, gebakken korsten

De beste pizzasteen en bakstaal voor krokante, gebakken korsten

234
0

Thuis een perfecte pizza maken – zoals het lamineren van deeg of het maken van een zuurdesembrood – is een van die kookprojecten die wat oefening vergen om precies goed te krijgen. Een geblakerde, gebruinde korst, een goed doorbakken onderkant en smeltende, knapperige toppings kunnen een ongrijpbare combinatie zijn. Maar één eenvoudig hulpmiddel kan de kwaliteit van je taarten sterk verbeteren en je huisoven, functioneel, in een pizzaoven veranderen: een baksteen of bakstaal.

We verzamelden zeven best beoordeelde stenen en stalen om te zien hoe ze presteerden. Hoewel ze allemaal de belofte van een gelijkmatig verwarmd bakoppervlak voor zowel pizza als andere bakprojecten bieden, varieerden de modellen zelf in vorm, grootte, en prijs (tussen $30 en $105 dollar per stuk). Uiteindelijk vielen één stalen en één stenen op als de moeite waard om aan je keukengereedschap arsenaal toe te voegen – vooral als je regelmatig zelfgemaakte pizza’s wilt eten. Lees verder om meer te weten te komen over de winnaars, hoe we testten, en de andere modellen die we aan het werk zetten.

Waarom een pizzasteen of pizzastaal gebruiken?
Een voorverwarmde pizzasteen of pizzastaal creëert een superheet kookoppervlak, waardoor de bodem van je pizzakorst knapperig en bruin wordt in plaats van zompig en bleek. Ze kunnen ook je taartkorsten verbeteren, helpen bij het bakken van prachtig goudkleurige haardbroden, en de temperatuur in je oven constant houden voor andere bakprojecten omdat de warmte zo goed wordt vastgehouden.

Een van de belangrijkste dingen die je moet onthouden bij het kiezen van een steen of staal – of je nu voor rond, vierkant of rechthoekig gaat – is dat je een model koopt dat aan alle kanten minstens een centimeter ruimte laat vanaf de randen van je oven. Een goede luchtcirculatie zal je steen of staal en je oven helpen optimaal te presteren, en de best mogelijke pizza te produceren.

Pizzastenen vs. pizzastalen

Pizzastenen zijn gemaakt van keramiek, cordieriet, of een composiet materiaal, zodat ze wat warmtegeleiding betreft van model tot model kunnen verschillen. Composiet en cordieriet stenen zijn duurzamer en meestal iets duurder dan keramiek. Bakstalen zijn, uiteraard, van staal, dat zwaarder kan zijn dan steen met dezelfde variatie in prijs, afhankelijk van dikte en merk.

Sommige pizzastenen moeten voor gebruik gekruid worden. De instructies variëren een beetje van model tot model, maar over het algemeen moet je de steen geleidelijk voorverwarmen, beginnend bij een heel lage temperatuur tot je ongeveer 500º F bereikt hebt. Dit proces duurt een paar uur, dus plan niet meteen om op de steen te bakken. Bakstalen daarentegen komen kant en klaar aan, wat een pluspunt is voor ongeduldige bakkers. Ook de duurzaamheid, die voor stenen een probleem kan zijn (ze kunnen barsten zonder goed onderhoud) is dat niet voor stalen – ze zijn vrijwel onverwoestbaar en kunnen tegen ongelooflijk hoge temperaturen.

Als je echt zin hebt om thuis pizza te bakken, raden sommige profs aan om zowel een bakstaal als een baksteen te hebben om een zak van hoge hitte te creëren om je pizza snel te garen, maar voor de meeste mensen is het een of het ander prima.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in