Home Aankoophulp Comfortabel ontspannen – geschikte accessoires voor de infraroodsauna

Comfortabel ontspannen – geschikte accessoires voor de infraroodsauna

384
0

Sinds enkele jaren zijn steeds meer mensen geïnteresseerd in onderwerpen als wellness, fitness en een gezonde levensstijl. Veel wellnesscentra en wellnesshotels kennen een grote populariteit, omdat er bijvoorbeeld stellen komen die in het weekend een korte vakantie voor ontspanning boeken. Op lange termijn wordt dit echter allesbehalve goedkoop. Daarom neemt de belangstelling toe om thuis een infraroodcabine of infraroodsauna aan te schaffen en te genieten van wellness binnen uw eigen vier muren. Daar kunt u comfortabel ontspannen na het werk en hoeft u zich geen zorgen te maken of er nog kamers beschikbaar zijn in het wellnesshotel of niet. Met de juiste accessoires kunt u het verblijf in de warmtecabine nog aangenamer maken. Wat je nodig hebt, zul je in dit artikel leren.

Waarom hebt u accessoires nodig voor de infraroodsauna?

De infraroodcabine is zeer populair bij kopers omdat infrarood veel minder energie vergt dan een klassieke sauna en de bloedsomloop niet zo belast. In bekende online winkels kunt u een reeds compleet ingerichte infrarood sauna of warmtecabine bestellen en thuis laten bezorgen. De basisuitrusting, bijvoorbeeld infraroodstralers, is reeds beschikbaar. Maar om het echt gezellig te maken in de sauna, heb je meer nodig dan alleen wat infrarood. U hebt accessoires nodig zoals gekleurde lampjes of een aromavernevelaar die geuren verstuift en die u kunt gebruiken voor aromatherapie. De bank in de sauna gaat een stuk comfortabeler worden met een rugleuning. Van extra infraroodstralers tot gekleurde lampen en radio’s, er is een breed scala aan accessoires om uw verblijf in de sauna of infraroodsauna aangenamer te maken.

Overzicht van verschillende accessoires voor de infraroodsauna of sauna

U kunt kiezen uit een breed scala aan accessoires voor uw infraroodsauna of normale sauna thuis. Sommige producten in deze categorie zijn technische accessoires, andere zijn voor het welzijn.

Geuren

Deze accessoires zijn bijzonder populair omdat geuren de finishing touch geven aan een bezoek aan de sauna. De volgende geuren zijn bijzonder populair:

Spar & eucalyptus geuren: ondersteunen de ademhaling.
Citrusgeuren: verbeteren de stemming
Kruidengeuren of lavendel: bevorderen ontspanning

In combinatie met gekleurd licht kunnen geuren worden gebruikt in de sauna of de warmtecabine voor aromatherapie. Aromatherapie helpt bijvoorbeeld om stress te verminderen en in het algemeen het immuunsysteem te versterken.
In de sauna worden geuren vaak toegevoegd aan een aftreksel dat rechtstreeks op de hete stenen wordt gegoten. Als u infrarood gebruikt, is dit niet mogelijk. In de infraroodcabine doet een aromavernevelaar goed werk. De aromavernevelaar is een apparaat dat speciaal is ontwikkeld voor de infraroodcabine. Hiermee worden de geuren verstoven zonder ze te verwarmen. Dit garandeert volledige doeltreffendheid. Bovendien kunt u met de aromavernevelaar de afgifte van de geuren nauwkeurig regelen. Dit maakt succesvolle aromatherapie mogelijk.

Saunazouten

Dit accessoire voor de infraroodsauna is tot nu toe relatief weinig bekend. Saunazout bestaat uit grove kristallen. Zij hebben een gezondheidsbevorderend effect op een aantal huidziekten. Tegelijkertijd is saunazout ideaal voor peeling. De aromatische accessoires worden in verschillende geuren aangeboden:

  • Fruitige geuren: sinaasappel, mango, citroen, granaatappel.
  • Natuurlijke geuren: lavendel, sparrennaald, kruiden, eucalyptus
  • Zoete geuren: honing, vanille, kokosnoot, honing-amandel

Saunazouten kunnen op 2 manieren worden gebruikt. In de klassieke sauna direct na een opgieting of na de infrarood sauna tijdens het douchen.

Het zout wordt op de vochtige huid aangebracht. Neem hiervoor een handvol zoutkristallen en breng ze in cirkelvormige bewegingen aan op je armen, benen en lichaam. Je moet altijd in de richting van het hart gaan. Druk de zoutkristallen echter niet te hard op de huid, zodat u zich niet krabt.
De zachte massage verwijdert dode huidcellen en stimuleert de bloedsomloop. De huid wordt gezuiverd en de aangename geur van het saunazout wordt diep opgenomen. Het gaat lang mee. Saunazouten bevatten hervettende bestanddelen. Dit betekent dat u na de peeling geen extra crème of olie hoeft aan te brengen.

Saunahanddoeken en ander textiel

Saunadoeken zijn meer dan alleen accessoires. Ze zijn nodig om hygiënische redenen. Het zijn grote handdoeken, vervaardigd van dik, absorberend weefsel met een basisgewicht van ten minste 480 g/m². Ze zijn nodig in de sauna of infraroodcabine om het zweet dat rijkelijk vloeit op te zuigen. Als de infraroodcabine door meerdere mensen wordt gebruikt, voorkomen saunadoeken de overdracht van schimmelinfecties. Tegelijkertijd dienen ze als aangenaam zacht kussen bij het zitten en vormen ze een aanvulling op een comfortabele rugleuning. In plaats van een saunahanddoek kunt u ook een saunakilt gebruiken. Het vervult dezelfde functie en is zowel comfortabel als praktisch. Onderbreek uw saunabeurt af en toe door af te koelen in het dompelbad of onder een koude douche. Een badjas houdt u lekker warm, zodat u het daarna niet koud krijgt.
Om ervoor te zorgen dat het textiel geschikt is voor de sauna of infraroodsauna, moet het gemaakt zijn van natuurlijke vezels. Natuurlijke vezels zijn vriendelijk voor de huid en veroorzaken geen allergische reacties. Zij moeten zo dik en absorberend mogelijk zijn en moeten wasbaar zijn bij +60 °C om hygiënische zuiverheid te garanderen.

Rugleuningen

Anatomisch gevormde rugleuningen zijn het perfecte accessoire voor de infraroodcabine. Ze ondersteunen een correcte zithouding en voorkomen rugproblemen. Rugleuningen worden speciaal aanbevolen voor zwangere vrouwen omdat ze de ruggengraat ontlasten. Een goede rugleuning is geschikt voor zowel infrarood- als stoombaden. Het is gemaakt van onbehandeld massief hout. Veel rugleuningen passen zich automatisch aan de vorm van de rug aan. Een bank met rugleuning maakt uw verblijf in de infraroodsauna veel comfortabeler.

Gekleurd licht

Gekleurd licht is een perfecte aanvulling op uw infraroodcabine of infraroodsauna. Het is wetenschappelijk bewezen dat gekleurd licht een invloed heeft op de stemming. Gekleurd licht werkt bijzonder goed in combinatie met aromatherapie. Gekleurd licht van verschillende lengtegolven (d.w.z. kleur) beïnvloedt de stemming op verschillende manieren:

Rood: verkwikt en stimuleert
Geel: kalmeert en motiveert
Groen: heeft een ontspannende werking en bevordert harmonie
Blauw: helpt bij uitputting, slapeloosheid en innerlijke rusteloosheid

Tip: Als u gekleurde lichten gebruikt om uw stemming te beïnvloeden, moet u ten minste om de 15 minuten van kleur veranderen om negatieve effecten te voorkomen.

Er zijn lampen met gekleurd licht die automatisch van kleur veranderen. Heel praktisch is gekleurd licht dat gecombineerd wordt met luidsprekers. Zo kunt u in de infraroodcabine tegelijk met het gekleurde licht van muziek genieten.

Infraroodstraler

Dit accessoire is een perfecte aanvulling op een klassieke sauna met saunakachel. Infraroodstralers zijn reeds geïntegreerd in een infraroodcabine. In een klassieke sauna brengen ze grote voordelen met zich mee wanneer de infraroodstralers bijkomend worden geïnstalleerd. Dit komt omdat infrarood een heilzame werking heeft op het lichaam. Infrarood dringt letterlijk door tot onder de huid. Het ontvouwt zijn effect ook in de diepte. Bovendien geeft infrarood onmiddellijk een aangenaam gevoel van warmte. In tegenstelling tot een saunakachel verwarmt de infraroodstraler het lichaam onmiddellijk, zonder dat eerst de lucht in de warmtecabine moet worden opgewarmd. Daarom wordt infrarood bijvoorbeeld ook gebruikt in medische therapieën. In combinatie met gekleurd licht en geuren zorgt infrarood voor een perfecte wellness-ervaring in de infraroodsauna.

Duizend kleine dingen

Wanneer u uw nieuwe infraroodcabine in gebruik neemt, zult u zeker merken dat er nog een paar kleine dingen ontbreken, die nochtans zeer nuttig zijn.
Hiertoe behoren zeker een thermometer, een hygrometer en een zandloper. De thermometer is onmisbaar om de gewenste temperatuur in te stellen in de infrarood sauna of in de klassieke sauna. Er zijn veel digitale thermometers, maar een eenvoudige glasthermometer gevuld met gekleurde alcohol werkt betrouwbaar, zelfs bij de hoge temperaturen in de sauna. Hetzelfde geldt voor de zandloper. Eenmaal gestart, geeft het betrouwbaar de resterende tijd aan. Zelfs wanneer hij met infrarood wordt bestraald, werkt hij betrouwbaar omdat hij geen elektronische onderdelen bevat. Producten die verschillende toestellen combineren zijn bijzonder praktisch.

Let er bij de aankoop op dat de apparaten echt geschikt zijn voor de sauna!

Planken die aan de wand van de infraroodcabine kunnen worden bevestigd, zijn ook zeer nuttig. Daarin kunt u kleine voorwerpen opbergen, zoals een bril of sleutels.

Tip: Neem nooit elektronische apparaten zoals smartphones, tablet-pc’s of wearables mee in de warmtecabine.

In de sauna kan de temperatuur oplopen tot meer dan +100 °C. Zelfs in de infrarood sauna, wordt het nog steeds +60 °C heet. Dit vormt een enorme belasting voor gevoelige elektronica. De hoge temperaturen en vochtigheid kunnen de apparatuur vernielen. Als u in de infraroodcabine naar muziek wilt luisteren, kunt u speciale saunaluidsprekers gebruiken en de muziek streamen vanaf een bron buiten de infraroodsauna. Dit is veilig en handig tegelijk. In de rubriek accessoires vindt u ook een selectie van geschikte luidsprekers voor de sauna of infraroodsauna in bekende onlineshops.

Waar moet u op letten bij de aankoop van toebehoren voor de infraroodsauna?

Let bij het kopen op goede kwaliteit. U zult dit meestal aantreffen in de producten van bekende fabrikanten. U kunt de accessoires voor uw infraroodcabine het best bestellen bij dezelfde plaats waar u reeds de infraroodstralers, aromavernevelaars of andere producten hebt gekocht.
Door de bestraling met infrarood zweet u veel in de infraroodcabine. Dit is goed voor het lichaam en draagt bij tot de zuivering. Toch moet u hiermee rekening houden bij de aankoop van producten en kiezen voor producten die niet alleen bestand zijn tegen infrarood, maar ook huidvriendelijk zijn en eventueel geschikt voor mensen met een allergie. Bijvoorbeeld een rugleuning van stevig massief hout zoals espen en anatomisch gevormd.
De hogere prijs voor kwaliteitsproducten is het waard omdat u langer kunt genieten van hoogwaardige artikelen. Goedkope accessoires daarentegen zullen snel stuk gaan en u alleen maar in de problemen brengen. Goedkope geurstoffen, bijvoorbeeld, zijn vaak op synthetische basis en kunnen allergieën veroorzaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in