Home Aankoophulp Buitenkussens – aanbevelingen

Buitenkussens – aanbevelingen

682
0

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k2rxwemz’ id=” custom_class=” admin_preview_bg=”]
Welkom bij onze grote zitkussentest. Hier presenteren wij u alle door ons geteste zitkussens. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie voor u samengesteld en ook een samenvatting van de beoordelingen van klanten op het net toegevoegd.

Wij willen uw aankoopbeslissing gemakkelijker maken en u helpen de beste bekleding voor u te vinden.

U kunt ook antwoorden op veelgestelde vragen vinden in onze gids. Indien beschikbaar, bieden wij u ook interessante testvideo’s aan. Op deze pagina vindt u ook belangrijke informatie, waar u op moet letten als u zitkussens wilt kopen.

Het belangrijkste in het kort

  • Zitkussens verbeteren uw zitcomfort en zijn ideaal voor hard zitten. Ze zijn geschikt voor banken, stoelen, hoge rugleuningen, sofa’s, lounges, auto’s en fietsers.
  • Zitkussens zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en bekledingen. U kunt kiezen uit vele verschillende hoezen zoals linnen, polyester en leer.
  • Bij de aanschaf van uw gestoffeerde zitting dient u vooral te letten op de dichtheid, drukhardheid, bekleding, pilling, Martindale en lichtechtheid.

Beste ergonomische zitkussen

Het Summerset Davos Cushion is een zwart stoffen zitkussen van dik schuim. Na gebruik keert het kussen terug in zijn oorspronkelijke vorm.

Het beste zitkussen voor buitenshuis

De Allibert kussens zijn twee zitkussens en twee rugkussens, elk geschikt voor gebruik buitenshuis. Het zitkussen is 80×60 cm en het rugkussen 60×40 cm.

Ze zijn waterafstotend en bestaan uit verdicht, weerbestendig koudschuim. Het koudschuim is omgeven door een waterdichte laag om schimmelvorming te voorkomen. Ze kunnen worden gekocht tegen een relatief hoge prijs. De klanten prijzen de snelle levering en de goede kwaliteit.

Advies: Vragen om te overwegen voor de aankoop van zitkussens

Wat zijn zitkussens?

Een zitkussen is een kussen dat op harde zitvlakken, zoals een stoel, wordt geplaatst om het zitcomfort van de stoel te optimaliseren.

De term “stoffering” komt uit de Beiers/Oostenrijkse taal en betekent “kussen”. Zitkussens zijn verkrijgbaar in vele verschillende afwerkingen en uitvoeringen. Ze zijn bekleed met schuim.

Er zijn veel verschillende soorten zitkussens. Er zijn zitkussens voor stoelen, banken, banken, banken en lounges. Daarnaast gebruiken veel fietsers een zitkussen dat in hun fietsbroek is geïntegreerd.

Het maakt het zitten op het zadel veel comfortabeler. Er zijn ook speciale zitkussens voor auto’s zodat u comfortabeler of hoger kunt zitten.

Welk schuim moet ik kiezen?

Het schuim is gemaakt van kunststof. U kunt de kwaliteit van het schuim bepalen aan de hand van de dichtheid en de compressiehardheid. Voor de zitkussens wordt polyetherschuim gebruikt.

Polyetherschuim is gemaakt van polyurethaan, een veelzijdig schuim. Het is stabiel en kan in verschillende hardheden worden geproduceerd.

Hard polyetherschuim is geschikt voor raam- en amateurboards, terwijl zacht polyetherschuim ideaal is voor matrassen, sofa’s, autostoelen en zitkussens.

Welk volumegewicht moet ik kiezen?

De dichtheid geeft aan hoeveel kilogram het schuim van het zitkussen per kubieke meter weegt. Als vuistregel geldt: hoe hoger de dichtheid van het zitkussen, hoe beter de nuttige eigenschappen, d.w.z. hoe langer de levensduur.
[/av_textblock]

[av_table purpose=’tabular’ pricing_table_design=’avia_pricing_default’ pricing_hidden_cells=” caption=” responsive_styling=’avia_responsive_table’ av_uid=’av-sevp3′ id=” custom_class=”]
[av_row row_style=” av_uid=’av-rprj3′][av_cell col_style=” av_uid=’av-r41w7′]Volumegewicht kg/m³[/av_cell][av_cell col_style=” av_uid=’av-qf3tn’]Omschrijving[/av_cell][av_cell col_style=” av_uid=’av-pnxcn’]Gebruik[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=” av_uid=’av-pe2yb’][av_cell col_style=” av_uid=’av-oy81j’]20-30 kg/m³[/av_cell][av_cell col_style=” av_uid=’av-o7btz’]zachte kwaliteit[/av_cell][av_cell col_style=” av_uid=’av-nn8gb’]voor de zit- en rugkussenbekleding[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=” av_uid=’av-n362r’][av_cell col_style=” av_uid=’av-289qv’]30-40 kg/m³[/av_cell][av_cell col_style=” av_uid=’av-luvv3′] middelhoge kwaliteit [/av_cell][av_cell col_style=” av_uid=’av-24buj’]voor zit- en rugkussens, matrassen en tuinkussens[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=” av_uid=’av-khpnb’][av_cell col_style=” av_uid=’av-jtqgb’]40-50 kg/m³[/av_cell][av_cell col_style=” av_uid=’av-jlq0z’]hoge kwaliteit [/av_cell][av_cell col_style=” av_uid=’av-ikdyv’]voor alle toepassingen[/av_cell][/av_row]
[/av_table]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k2ry5gjc’ id=” custom_class=” admin_preview_bg=”]

Welke compressiehardheid moet ik kiezen?

De term “compressiehardheid” geeft aan hoeveel druk u moet uitoefenen om het schuim te comprimeren. De druksterkte wordt uitgedrukt in kilopascal (kPa). Hoe hoger de kracht die nodig is om het schuim samen te drukken, hoe stabieler het zitkussen in zijn vorm is.

Bij een hogere compressiehardheid zakt het kussen licht weg bij het zitten en keert dan snel terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Dus je hebt niet het gevoel dat je in de bekleding wegzakt.
[/av_textblock]

[av_table purpose=’pricing’ pricing_table_design=’avia_pricing_default’ pricing_hidden_cells=” caption=” responsive_styling=’avia_responsive_table’ av_uid=’av-idy97′ id=” custom_class=”]
[av_row row_style=” av_uid=’av-hqeq3′][av_cell col_style=” av_uid=’av-1pbkj’]Compressiehardheid/kPa[/av_cell][av_cell col_style=” av_uid=’av-g9ovv’]Beschrijving[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=” av_uid=’av-fp9jn’][av_cell col_style=” av_uid=’av-f0mtf’]2,5 kPa[/av_cell][av_cell col_style=” av_uid=’av-elat7′]Zacht gewatteerd[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=” av_uid=’av-dscan’][av_cell col_style=” av_uid=’av-1clrz’]3,5 kPa[/av_cell][av_cell col_style=” av_uid=’av-ctgfj’]Middelzwar gewatteerd[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=” av_uid=’av-chfpr’][av_cell col_style=” av_uid=’av-bdgtr’]4,5 kPa[/av_cell][av_cell col_style=” av_uid=’av-axahv’]Stevig opgevuld[/av_cell][/av_row]
[/av_table]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k2rycxax’ id=” custom_class=” admin_preview_bg=”]

Welke stof kies ik?

Er zijn veel stoelbekledingsstoffen op de markt. U kunt kiezen tussen natuurlijke en kunstmatige vezels. Natuurlijke vezels omvatten linnen en katoen (plantaardige oorsprong) en wol en zijde (dierlijke oorsprong).

Tot de chemische vezels behoren viscose en modal (van natuurlijke oorsprong) en polyester, polyacryl en polyvinylchloride (van synthetische oorsprong). U kunt ook kiezen tussen leer of kunstleer, plat geweven stof en suède.

Natuurlijke vezels

Linnen, ook wel vlas genoemd, is de verkregen vezel, de vlasvezel van de vlasplant. Hij heeft blauw-wit bloeiende bloemen. De vlasplant wordt geteeld in een zeeklimaat, d.w.z. dicht bij de kust.

In Nederland liggen de teeltgebieden in het noorden. Linnen wordt niet alleen gebruikt voor zitkussens, maar ook voor kleding en beddengoed. De winning en productie van linnen is zeer complex en duur.

Linnen is robuust, scheurvast en vuilafstotend. Verder hebben ze een koele en aangename woning.

Linnen is ideaal voor mensen met een allergie. Linnen is pluisvrij en bacteriën, schimmels en mijten kunnen zich niet ophopen.

Katoen, een van de oudste gekweekte planten ter wereld, behoort tot de familie van de wilde zwaluwstaarten. Katoen wordt geteeld in tropische en subtropische klimaatzones. Landen die katoen produceren zijn onder meer China, India, de VS, Pakistan en Brazilië.

Katoen is zeer absorberend en huidvriendelijk. Het is ook slijtvast en gemakkelijk te onderhouden.

Wol verwarmt zeer sterk en is ongeschikt voor hete temperaturen in de zomer. Zijde daarentegen is relatief temperatuurneutraal, maar te gevoelig voor gebruik buitenshuis.

Chemische vezels

Viscose en modal zijn een goedkoper alternatief voor zijde. De kunstmatige vezels zijn gemaakt van beukenhout door middel van een chemisch proces.

Polyester behoort tot de microvezel familie. Polyester wordt geproduceerd door middel van het zogenaamde smeltspinproces. Warmte creëert een smelting, die vervolgens door de spinnerij wordt geperst.

Polyester is onderhoudsvriendelijk, vuilafstotend en slijtvast. Een groot nadeel is dat polyester niet ademend is.

Polyacryl is een synthetische vezel op basis van ruwe olie en wordt geproduceerd door middel van het zogenaamde natte en droge spinproces. Het gevoel is vergelijkbaar met dat van katoen. Polyacryl is ademend, volumineus, kreukvrij, vormstabiel en warmte-opslag.

Polyvinylchloride is een thermoplastisch materiaal. Deze bekledingsstof is perfect geschikt voor een natte en vochtige omgeving, maar ook voor gebruik buitenshuis omdat de stof waterdicht is. Een nadeel van de stof is dat deze noch ademend noch comfortabel is.

Leder/synthetisch leer/kunstleder

Leer, een natuurlijk product, is stevig, ademend en vriendelijk voor de huid. Leder is niet gemaakt voor direct zonlicht, omdat het materiaal snel kan uitdrogen.

Kunstleder bestaat uit katoen of gemengde stof. Het gecoate oppervlak van imitatieleer is gemaakt van polyurethaan. Imitatieleer is ongevoelig en gemakkelijk te reinigen.

Plat geweven

Vlakke weefsels zijn stoffen waarin twee groepen draden elkaar kruisen. Vlakke stoffen kenmerken zich door hun unieke uitstraling, omdat een grote verscheidenheid aan kleuren mogelijk is. Aan het oppervlak ontstaan echter snel kleine knobbeltjes die gemakkelijk te verwijderen zijn.

Fluweel

De term “fluweel” komt uit Frankrijk en betekent fluweel. Dit zijn stoffen waarvan de pool in de basisstof wordt geweven. Velours heeft een zacht en fluweelachtig oppervlak.

Hoeveel kosten zitkussens?

De prijs van zitkussens kan sterk variëren afhankelijk van type, grootte en kwaliteit. Zo kunt u zitkussens voor stoelen kopen tegen een lagere prijs dan voor banken.

De prijs van zitkussens voor stoelen is ongeveer € 5 tot € 30, terwijl zitkussens voor banken een prijs hebben van € 10 tot € 70,-. Zitkussens voor buiten zijn beschikbaar vanaf 20 €. Zitkussens met hoge rugleuning hebben een prijsklasse van 10 tot 30 €.
[/av_textblock]

[av_table purpose=’pricing’ pricing_table_design=’avia_pricing_default’ pricing_hidden_cells=” caption=” responsive_styling=’avia_responsive_table’ av_uid=’av-ad6kr’ id=” custom_class=”]
[av_row row_style=” av_uid=’av-9ooef’][av_cell col_style=” av_uid=’av-9gtdj’]Type[/av_cell][av_cell col_style=” av_uid=’av-8u6y3′]Prijs per stuk[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=” av_uid=’av-8bncr’][av_cell col_style=” av_uid=’av-7euc3′]Klassiek zitkussen voor stoelen[/av_cell][av_cell col_style=” av_uid=’av-6zqib’]Ongeveer €5-€30[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=” av_uid=’av-6eirv’][av_cell col_style=” av_uid=’av-k2rr’]Klassieke zitkussens voor banken[/av_cell][av_cell col_style=” av_uid=’av-5bftv’]Ongeveer €10-€70[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=” av_uid=’av-4f1xn’][av_cell col_style=” av_uid=’av-3ntrj’]Zitkussen voor buitenzitje[/av_cell][av_cell col_style=” av_uid=’av-3f79r’]Ongeveer €20-€80[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=” av_uid=’av-2mlvf’][av_cell col_style=” av_uid=’av-200tz’]Hoge rugleuning zitkussen[/av_cell][av_cell col_style=” av_uid=’av-1hau3′]Ongeveer €10-€30[/av_cell][/av_row]
[/av_table]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k2ryig59′ id=” custom_class=” admin_preview_bg=”]

Wat zijn de alternatieven voor zitkussens?

Er zijn veel verschillende alternatieven voor conventionele zitkussens.

Gestoffeerde stoelen zijn een alternatief voor zitkussens. Deze zijn reeds uitgerust met een stevig geïntegreerd zitkussen. U kunt stoelen krijgen met slechts één geïntegreerd zitkussen en met een extra geïntegreerd rugkussen.

Het voordeel van dit alternatief is enerzijds dat het zitkussen er niet steeds van kan vallen. Aan de andere kant is het reinigen van de stoffering moeilijk, omdat je deze niet in de wasmachine kunt plaatsen.

Daarnaast kunt u huiden gebruiken. Ze zijn knuffelig en houden je warm.

Een ander alternatief voor zitkussens zijn eenvoudige dekens. U kunt ze in een kussen vouwen en als zitplaats gebruiken of over een bank leggen. Het is zacht en houdt je warm.

U kunt ook opblaasbare zitkussens gebruiken. U kunt bijvoorbeeld op een gymnastiekbal zitten. Bij dergelijke ballen is de kans op vallen echter zeer groot, omdat het geen rugleuning heeft en gemakkelijk kan wegrollen.

Als alternatief kunt u ook een geveerde stoel gebruiken. Deze zijn comfortabel maar niet geschikt om te lang te zitten.
[/av_textblock]

[av_table purpose=’pricing’ pricing_table_design=’avia_pricing_default’ pricing_hidden_cells=” caption=” responsive_styling=’avia_responsive_table’ av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av_uid=’av-p00b’][/av_table]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in