Home Aankoophulp Beste trampoline 2021

Beste trampoline 2021

147
0

We hebben 17 tuintrampolines getest. Voor ons is de beste de deluxe trampoline van de firma Ampel 24. Hij overtuigt niet alleen qua montage, maar ook vooral bij het springen. Maar kwaliteit heeft ook zijn prijs in de wereld van de springkussens: onze testwinnaar was het duurste model in de test tot nu toe.

Trampolines zijn niet alleen leuk voor grote en kleine kinderen, ook volwassenen kunnen fit blijven door te springen. Modellen voor de tuin zijn meestal verkrijgbaar vanaf een diameter van 1,80 meter, maar naar onze mening moet het minstens 2,50 meter zijn. Als u veel ruimte hebt, kunt u ook kiezen voor grote modellen met een diameter van 4 of 5 meter. De regel voor trampolines is: hoe groter, hoe beter!

Er zijn al goedkope modellen verkrijgbaar vanaf 150 euro, maar uit de test is gebleken dat de kwaliteit daarvan te wensen overlaat. Dit is niet alleen te merken aan de ingewikkelde constructie, maar ook het springgedrag is bij duurdere modellen veel beter. Dit zijn onze aanbevelingen.

Kort overzicht: Onze aanbevelingen

Ampel 24 Deluxe

De Ampel 24 Deluxe is een veilig wipstoeltje voor uw tuin. De uitgebreide accessoires en de redelijke veiligheidsinstructies laten niets te wensen over. De montage duurt iets langer, maar elk onderdeel past in elkaar en de instructies zijn zeer goed geschreven. Na de trampolinestandaard zorgen de bijgeleverde sportsokken voor veel stuiterplezier en grondhaken zetten de sportuitrusting vast, zelfs bij slecht weer.

Maxtoys trampoline

Maxtoys maakt een ander model dat minder kost maar niet zo goed is als onze favoriet. Eenmaal in elkaar gezet, maakt hij echter nog steeds een goede visuele indruk en wordt geleverd met tal van accessoires, zoals springsokken. Als u vertrouwen heeft in de kwaliteit van de fabrikant, maar toch iets goedkopers wilt kopen, moet u eens kijken naar de goedkope Maxtoys.

Salta Combo 183 cm

Een betaalbare prijs en onderdelen van hoge kwaliteit geven de Decathlon Domyos Essential 365 een goede eerste indruk. Voeg daar nog weerbestendige materialen en een solide springgevoel aan toe. Ondanks kleine ergernissen tijdens de montage is de trampoline van Decathlon de moeite waard, niet in het minst vanwege zijn lage prijs.

Game on sport Trampoline

De Game on sport trampoline is uitgerust met een speciale techniek waarmee u de draagbalken van het veiligheidsnet gemakkelijk kunt neerklappen. Dit betekent dat de meegeleverde beschermhoes tegen weersinvloeden kan worden gebruikt zonder dat ingrijpende verbouwingswerkzaamheden nodig zijn.

Rechthoekige trampoline

Deze rechthoekige trampoline is de best als je op zoek bent naar een ander vorm dan een cirkel. Het merk is Salta en heeft hoogwaardige veiligheid en duurzamaheid. Gemakkelijk te bevestigen veiligheidsnet en in meerdere kleuren te verkrijgen. We hebben deze uitgekozen door de beste prijs/kwaliteits verhouding als je kijkt naar rechthoekige trampolines.

Wat maakt een goede trampoline?

Ze zijn er in verschillende kleuren, maten en vormen – met en zonder springveren, ladders, weerbestendige dekzeilen, certificaten en nog veel meer. Maar wat is nu echt belangrijk in een goede trampoline voor buiten?

Eerst en vooral is er de constructie: Zelfs de hoogste kwaliteit trampoline is waardeloos als niemand in staat is om hem op te zetten. Want dat is soms niet zo gemakkelijk. Daarnaast zijn er de verwerkte materialen en onderdelen en, last but not least, een goed en veilig springgevoel.

Trampolines met keurmerk zijn beter

Maar hoe weet u nu welke van de tuinmonsters geschikt is voor u voordat u tot aankoop overgaat? In onze test viel één indicator in het bijzonder op: de certificaten. Alle trampolines die wij kunnen aanbevelen hebben de TÜV, de GS (“gekeurde veiligheid”) of zelfs beide keurmerken. Onze testwinnaar, de Ampel 24 Deluxe, bijvoorbeeld, heeft beide onderscheidingen gekregen.

Dus als u niet enthousiast bent over een van onze aanbevelingen, kijk dan bij aankoop uit naar testzegels, bij voorkeur van TÜV.

Hoe we getest hebben

Niet alleen de prijs, maar ook de begrijpelijkheid van de montagehandleiding, hoeveel tijd er overheen gaat tot de trampoline eindelijk rechtop staat, hoe veilig hij is, of men in staat is hem zelf op te zetten en of de grond waterpas moet zijn.

Eerst werden de trampolines afzonderlijk uitgepakt en werd de gebruiksaanwijzing bestudeerd. Het was voor ons niet alleen van belang hoe duidelijk het boekje was opgezet, maar ook of er illustraties in de vorm van schetsen, plaatjes of foto’s beschikbaar waren en of er extra hulpmiddelen nodig waren. Ook belangrijk voor de eerste indruk was de waarde van de onderdelen. Al bij het uitpakken, vooral bij zwaar geoliede hengels, waren losse draadjes of goedkoop plastic onaantrekkelijk.

De kwaliteit van de onderdelen moet goed zijn

De montage zelf werd aanvankelijk uitgevoerd vanuit het oogpunt van één enkele volwassene die de trampoline voor zichzelf als sporttoestel zou willen monteren. Indien in de montagehandleiding reeds sprake was van maximaal vier “lichamelijk fitte” of “technisch begaafde” personen, werd dit negatief genoteerd. Niet iedereen heeft immers altijd andere mensen om zich heen en vraagt graag de hulp van zijn klusjesman-buurman.

Bij alle acht geselecteerde modellen moet het springnet worden bevestigd aan een metalen frame met veren. Hier hebben we getest of het bijgeleverde spangereedschap geschikt is voor deze taak en hoe gemakkelijk het te spannen is.

Dit lijkt misschien een beetje triviaal voor sommigen. Bij sommige modellen echter kwam het hele metalen frame op ons afvliegen omdat er zoveel kracht nodig was om het aan te spannen dat het frame begon te bewegen als gevolg van de trekkracht in plaats van de verankering van de veer. Eigenlijk zou zo’n krachttoer niet nodig moeten zijn om een trampoline voor buiten in elkaar te zetten.

Je moet tot vier uur plannen voor de opstelling.

Natuurlijk speelde ook de montagetijd een rol bij de evaluatie. Maar één ding vooraf: geen van de apparatuur kan snel in de tuin worden opgesteld. U moet rekenen op maximaal vier uur, afhankelijk van of u hulp van anderen krijgt.

Afhankelijk van het toegestane gewicht mochten een man van ongeveer 80 kilogram, een vrouw van ongeveer 60 kilogram en twee kinderen tussen zeven en tien jaar oud de proefsprong maken.

De belangrijkste vragen

Hoe groot moet een trampoline zijn?

Voor volwassenen raden wij alleen trampolines aan met een diameter van 300 centimeter of meer. Indien de apparatuur voor kinderen bestemd is, volstaan ook kleinere modellen. U moet er echter voor zorgen dat de vering niet te hard is om schade aan de gewrichten te voorkomen. In principe kan een tuintrampoline echter niet te groot zijn, op voorwaarde dat er buiten voldoende ruimte is.

Kunnen meerdere mensen tegelijk springen?

Nee, bij de meeste modellen staat expliciet in de veiligheidsinstructies dat slechts één persoon tegelijk mag springen. Er zijn echter uitzonderingen. Bij zeer grote en hoogwaardige modellen mogen in zeer zeldzame gevallen maximaal twee personen tegelijk springen, zolang het toelaatbare totaalgewicht niet wordt overschreden.

Hoe groot moet de tuin zijn voor een trampoline?

Dat hangt van het model af. In de regel moet er echter ten minste twee meter vrije ruimte rond de trampoline zijn, of meer of minder voor sommige toestellen. Deze moet dan worden meegeteld voor de diameter van het springvlak.

Is een trampoline geschikt om af te vallen?

Absoluut, ja! Trampolinespringen is een leuke manier van bewegen die de gewrichten ontziet. Zwangere vrouwen en mensen met een hoge bloeddruk wordt echter afgeraden om op een trampoline te springen en het is altijd belangrijk om het maximaal toegestane laadgewicht in acht te nemen. Bovendien mag de springmat niet te hard stuiteren en moet je langzaam beginnen met trainen, afhankelijk van je lichamelijke conditie.

Kan een trampoline voor buiten het hele jaar blijven staan?

Nee. Nogmaals, het hangt af van het model dat u kiest. De meeste trampolines worden aanbevolen om in de winter te worden gedemonteerd. Er zij op gewezen dat zelfborgende schroeven slechts éénmaal mogen worden gebruikt en daarna moeten worden vervangen. Bovendien moet de apparatuur na elke montage en demontage worden onderhouden. Zelfs trampolines die tijdens de winter kunnen blijven staan, moeten na een langere periode van niet-gebruik zorgvuldig worden gecontroleerd op gebreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in