Home Aankoophulp Beste gaskachel voor buiten: 5 gaskachels in de test

Beste gaskachel voor buiten: 5 gaskachels in de test

490
0

Gasstralers zijn ideaal voor plaatsen waar geen elektriciteit is – en geen warmte. Dit kan een tuinhuisje zijn of het terras. Het enige belangrijke is dat er voldoende frisse lucht voorhanden is. Dit komt omdat gasstralers tijdens de werking behalve warmte ook uitlaatgassen in de vorm van CO2 produceren. De stralingsverwarmers zijn daarom het meest geschikt voor gebruik buitenshuis.

Gaskachels: de belangrijkste feiten op een rijtje

Gasstralers zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Of het nu stralingskachels zijn, gasovens, piramidekachels, verwarmingszuilen of terrasverwarmers – wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze een praktische optie zijn om warmte te brengen op plaatsen zonder stroomaansluiting of radiatoren. De stralingskachels werken meestal met propaan- of butaangas. Ze hebben dus altijd een goed gevulde gasfles nodig voor gebruik. De stralingsverwarmers worden ontstoken door een vonk van de piëzo ontsteking. Verschillende versies zijn geschikt, afhankelijk van de eisen. Zo verbruiken paddestoelverwarmers vaak meer gas en produceren ze meer uitlaatgassen. Daarom zijn ze zelfs voor grotere binnenruimten niet aan te bevelen, om nog maar te zwijgen van de milieubelastende uitstoot. We presenteren vijf momenteel positief beoordeelde gasstralers uit tests.

Koopadvies voor gaskachels: Waar je op moet letten

Als je een nieuwe gasstraler voor de kelder of voor buiten wilt kopen, moet je eerst letten op de warmteafgifte. Het wordt aangegeven in watt of kilowatt en mag niet minder zijn dan 2.000 watt voor grotere kamers of 4.000 watt voor gebruik buitenshuis. Idealiter heb je natuurlijk kachels en ovens die je zonder regels kunt instellen, maar vaak hebben de modellen gewoon verschillende warmtestanden. Vooral als je je gaskachel vaker of langer wilt gebruiken, is het gasverbruik natuurlijk belangrijk. Het wordt gegeven in grammen gas per uur. Kleinere stralingskachels en Blueflame kachels hebben maar 100 tot 300 gram gas per uur nodig, afhankelijk van hoe hoog je de gaskachel zet, terwijl grotere kachels wel 1 kilo per uur kunnen verbruiken. Dienovereenkomstig moet je ook de maximale grootte van de gasflessen die gebruikt kunnen worden in de gaten houden. Gangbare maten zijn 7-, 11- en 15-kilogram gasflessen. Als je de gasverwarmers regelmatig wilt verplaatsen, zijn gewicht en afmetingen van belang. Een alternatieve warmtebron voor gebruik binnenshuis kan infrarood zijn. We hebben ook al infraroodverwarmers vergeleken.

Gaskachels in de testvergelijking van 2022: Onze evaluatie

Bij je zoektocht naar behaaglijke warmte helpen we je graag met ons overzicht van enkele van de meest populaire gasstralers op de markt. We presenteren vijf modellen. De testrapporten van kopers van de verwarmers horen er net zo goed bij als de beoordelingen van deskundigen op vergelijkingsportalen. Je krijgt zo alle belangrijke gegevens en feiten voor een weloverwogen aankoopbeslissing voor elk van de vijf gasstralers.

De testwinnaar in de vergelijking van gaskachels: Einhell BFO 4200/1

Met de Einhell BFO 4200/1 kachel staat een zogenaamde Blueflame kachel bovenaan ons overzicht. Bij deze modellen is de blauwe gasvlam niet verborgen in de verbrandingskamer, maar zichtbaar achter een rooster. Hierdoor kan het door de honingraatstructuur van het rooster direct warmte afgeven aan de omgeving, aldus de ster. Voor gebruik binnenshuis beveelt de fabrikant een kameroppervlak van minstens 84 vierkante meter aan. Tegelijk gebruikt het gasfornuis verschillende veiligheidssystemen om het risico van gaslekken te verminderen. De gasdrukregelaar bijvoorbeeld zorgt ervoor dat niet meer gas wordt gebruikt dan nodig is voor het verwarmingsvermogen. Als de vlam onbedoeld dooft, schakelt de ontstekingszekering de gastoevoer uit. De Einhell wordt helemaal uitgeschakeld als de zuurstoftekortzekering te veel schadelijk kooldioxide of koolmonoxide detecteert. Met een vermogen van 4,2 kilowatt is deze Blueflame kachel ideaal om grote kamers te verwarmen of voor gebruik buitenshuis. Tegelijk weegt hij iets meer dan 10 kilo en kan hij moeiteloos verplaatst worden dankzij de stevige transportwielen, aldus Vergleich.org. Eén klein nadeel: het fornuis heeft maar twee warmtestanden.

De Einhell BFO 4200/1 in de test

De Einhell BFO 4200/1 met talrijke veiligheidsvoorzieningen en krijgt de beoordeling “goed”. De ster prijst de corrosiebestendige, poedergecoate behuizing van het apparaat en het lage gasverbruik. Op Bol.com krijgt de gasstraler 4.3 van de 5 sterren.

De prijs-prestatie winnaar in de gasstraler testvergelijking: Walter gasstraler Eco

De Walter Eco straalkachel biedt evenveel vermogen als de Blueflame kachel van Einhell. Tegelijk is dit toestel uiterst compact en, met 2,3 kilo, bijzonder licht. Bijgevolg is deze gasstraler een aanrader voor iedereen die onderweg wat warmte nodig heeft. Of je nu kampeert of bij een marktkraam werkt, de Walter Eco gasstraler is snel opgezet en even snel weer afgebroken na gebruik. Je moet hem echter laten afkoelen voor je hem opbergt, want volgens sommige recensies op Amazon wordt deze goedkope straalkachel tijdens het gebruik behoorlijk heet. De warmteafgifte is traploos regelbaar, volgens Vergleich.org. Het verbruik is maar iets hoger dan dat van onze topkandidaat. Behalve door de gasdrukbegrenzer en de ontstekingszekering wordt de veiligheid gegarandeerd doordat alleen geteste gasflessen op het Walter Eco gasstralingsapparaat kunnen worden aangesloten. Nog een pluspunt als je de straalkachel gebruikt voor buitenwerk: Volgens klanten is hij heel betrouwbaar en laat hij je niet in de steek. Dit toestel is echter niet geschikt voor gebruik binnenshuis.

De Walter Eco gasstraler in de test

Het tijdschrift van de consumentenbond prees de traploos instelbare warmteafgifte en de ruime keuze aan accessoires van de Walter Eco gasstraler en noemde hem een “tip”. Bij Vergleich.org valt de ontstekingsbeveiliging positief op, de beoordeling is “goed”. Klanten van Amazon zijn helemaal tevreden en geven gemiddeld 4.6 van de 5 sterren

Andere goed beoordeelde gasstralers in de testvergelijking

Meer warmte voor buiten. Om je een zo breed mogelijk overzicht van de markt te geven, stellen we nog drie andere gasverwarmers voor. Onder hen zijn een snelle keramische kachel en twee paddestoelverwarmers die goed als terrasverwarmers gebruikt kunnen worden.

Kesser KEG4200 keramische gaskachel: Handige gaskachel die snel verwarmt

Als je snel moet verwarmen, is de Kesser KEG4200 stralingsverwarming misschien iets voor jou. Sommige klanten op Amazon zijn onder de indruk van de snelheid waarmee de keramische platen van het gasverwarmingselement warmte produceren. Een maximum van 4,2 kilowatt kan met het apparaat bereikt worden in drie warmtestanden, maar volgens Amazon klanten is voorzichtigheid geboden bij het lager zetten van de warmte. Dan, zo melden sommigen, kan er gas ontsnappen. Anderzijds prijst de recensent de handige afmetingen van de Kesser KEG4200, de transportwieltjes en de draagbak. Ze zorgen er allemaal voor dat het toestel zonder moeite verplaatst kan worden.

De Kesser KEG4200 in de test

We beschouwen de Kesser KEG4200 als een robuuste en tegelijk handige gasstraler. Op Amazon bekritiseren sommige gebruikers de veiligheid van het keramische verwarmingselement als het laag staat, maar de gemiddelde waardering is een goede 4.2 van de 5 sterren.

Enders Elegance 9376: Mooie paddestoelverwarming voor het terras

De Enders Elegance 9376 doet zijn naam echt eer aan, want de bijna 2,2 meter hoge paddestoelkachel is een echte blikvanger dankzij zijn roestvaststalen omhulsel. Volgens de fabrikant brengt tot 8 kilowatt vermogen een verwarmingseffect tot in een straal van 9 meter. Volgens Vergleich.org kan het vermogen traploos worden geregeld tot 3,5 kilowatt. Dankzij de ECO-PLUS brandertechnologie zou het gasverbruik ongeveer 30 procent efficiënter zijn dan gemiddeld, volgens testberichte.de. Een tekortkoming is de afwerking: Volgens Amazon klanten is alleen de behuizing van roestvast staal. De basis, daarentegen, is beperkt weerbestendig. Het is maar goed dat de Enders paddestoelverwarmer praktische transportwieltjes heeft, waarmee hij snel in het droge gebracht kan worden.

De Enders Elegance 9376 in het testrapport

De Enders Elegance 9376 een 1.4. Op de consumentenbond is de gasstraler de prijs-prestatie winnaar onder de gasstralers met een “zeer goed”. De ster prijst de veiligheid van de ontsteking, de anti-kantelbeveiliging en de energiebesparende brander-technologie. Recensies op Amazon belonen gemiddeld 4.6 van de 5 sterren.

Blumfeldt Goldflame Deluxe: Voldoende warmte voor koele avonden buiten

Met zijn tot 11 kilowatt verwarmingsvermogen verwarmt de Blumfeldt Goldflame Deluxe werkelijk elk terras. Met zijn 25 kilo weegt de paddestoelverwarming ook veel. Maar dit is niet in de laatste plaats te danken aan de robuuste en weerbestendige roestvrijstalen behuizing. Tegelijk heeft de visueel zeer aantrekkelijke gasstraler een kantelbeveiliging die, net als de ontstekingsbeveiliging, ervoor zorgt dat de gastoevoer wordt afgesloten als de vlam uitgaat. Volgens de ster geeft de Blumfeldt Goldflame Deluxe warmte af in alle richtingen. Het nadeel: het verbruik is vrij hoog met 800 gram per uur bij maximale belasting.

De Blumfeldt Goldflame Deluxe in de test

De Blumfeldt Goldflame Deluxe scoort bij consumentenbond punten voor elegantie en all-round warmte. Ook de recensies op Amazon zijn overwegend tevreden over de terrasverwarmer, met een gemiddelde waardering van 4.2 van de 5 sterren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in