Home Blog Bed kopen: Kies de bed die bij je past

Bed kopen: Kies de bed die bij je past

113
0

Een gemiddelde persoon brengt ongeveer 26 jaar van zijn leven slapend door. Daarom is een goed bed zo belangrijk. Maar hoe maak je de juiste keuze? En hoeveel wil je besteden aan een bed? Dat is een goede vraag.

Bedenk wat je precies wilt bestellen

Dit klinkt misschien eenvoudig, maar bedenk voordat je gaat winkelen of je een bed of alleen een matras nodig hebt. Technisch gesproken verwijst een ‘bed’ naar de bedbodem waarop een matras zit. Bekijk hier de Budget-bed.nl kortingscodes.

Bed of lattenbodem?

Het is een stuk goedkoper om alleen een lattenbodem te kopen in plaats van een compleet bed met matras. Als je voor de laatste optie kiest, zorg er dan voor dat de matras die je kiest de juiste maat heeft voor het frame – sommige grotere matrassen zijn op maat gemaakt voor het bed, dus let op de koper. Kijk goed naar het matras en welk bed je daarbij nodig hebt.

Eerst uitproberen

Als je eenmaal hebt besloten welk bed je gaat kopen, doe je onderzoek en beperk je de opties. Als je online koopt, is de kans groot dat ze een ‘comfortgarantie’ of ‘gratis proefperiode’ bieden, wat betekent dat je je matras kunt retourneren als het niet is wat je dacht dat het zou zijn binnen een bepaalde periode (vaak 100 nachten). Controleer echter de kleine lettertjes – elke winkel is anders, maar ze moeten allemaal in een onberispelijke staat zijn om terug te worden geaccepteerd.

Denk na over de bedmaat die je nodig hebt

Bedden zijn er in verschillende maten – meestal eenpersoons-, tweepersoons-, queensize- en kingsize bedden. Bedenk voordat je koopt welke maat je nodig hebt voor je ruimte en hoeveel mensen er in het bed zullen slapen. Is het bijvoorbeeld waarschijnlijk dat kleine leden van het huis je ’s nachts bezoeken? Als dat zo is, raden we je aan om voor een groot bed te kiezen als je de ruimte hebt.

Hoe stevig wil je het bed?

Als je een zijslaper bent, heb je misschien liever een zacht of middelzacht bed. Rug- en zijslapers zullen waarschijnlijk de voorkeur geven aan medium-zacht of medium, en alleen rugslapers zullen het waarschijnlijk prettig vinden. Matras aanbiedingen vind je hier.

De kans is groot dat jij en je partner verschillende smaken hebben – als dat het geval is, overweeg dan om te kiezen voor een latex- of traagschuim. De meeste matrassen zijn binnenvering, maar er komen steeds meer schuim- en latex matrassen beschikbaar.