Home Blog Alles wat jij moet weten over vloerisolatie

Alles wat jij moet weten over vloerisolatie

214
0

Ben je aan het kijken naar goede manieren om jouw woning te isoleren? Dan kom je er al snel achter dat er veel verschillende mogelijkheden zijn. Iedere variant kan jou namelijk weer iets nieuws opleveren. Een van de varianten die daarbij niet mag ontbreken is vloerisolatie. Het is een vorm van isoleren waarbij je kunt kiezen uit verschillende opties die elk weer andere voordelen hebben. Voordat je daarom een keuze maakt voor jouw nieuwe isolatievorm is het verstandig dat je hier alles over te weten komt. Maar eerst, welke voordelen kan de isolatie voor jouw woning opleveren?

Vloerisolatie op de betonvloer biedt mogelijkheden

Vloerisolatie is een vorm van isoleren waarbij het isolatiemateriaal onder de afwerkvloer geplaatst wordt. De isolatie is verkrijgbaar in verschillende materialen, waarbij ieder materiaal weer andere doeleinden heeft. Zo kun je als eerste kijken naar het isoleren van de betonvloer. De isolatie plaats je op het beton, waarna je een vloer naar keuze erbovenop plaatst. Hiermee gaat de warmte niet meer door de vloer naar buiten, terwijl het vocht ook niet eenvoudig in de woning komt. De platen zorgen daarbij ook weer voor egalisatie van de vloer, waardoor je eenvoudiger voor de afwerking kunt zorgen.

De kruipruimte isoleren voor meer warmte

De kruipruimte isoleren behoort ook tot de mogelijkheden. Hiervoor moet de kruipruimte goed bereikbaar zijn, zodat de materialen geplaatst kunnen worden. Het is daarbij ook belangrijk dat je de kruipruimte helemaal leeggemaakt wordt. Eventueel puin moet je daarom weghalen voordat het materiaal erin komt. De kruipruimte isoleren kan dan beginnen. Hiervoor kunnen meerdere methodes gebruikt worden, zoals het spuiten van vlokken. Deze verspreiden zich en kunnen ook om alle leidingen heen zitten. Dit zorgt ervoor dat alles goed geïsoleerd is en de warmte niet meer via de kruipruimte kan ontsnappen. Je gaat het in de woning niet terugzien.

Geniet van de voordelen

Je kunt dan genieten van grote voordelen van de kruipruimte isoleren of een van de andere vormen van vloerisolatie. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het verbeteren van het wooncomfort. Zo ontstaat er een warmere vloer in je woning, waardoor je weer op blote voeten kunt lopen. Daarbij zal tocht en vocht niet snel meer voorkomen in de woning. Dit kan jouw gezondheid aanzienlijk verbeteren, omdat bepaalde schimmels die ontstaan door vocht niet op jouw longen kunnen slaan. Je kunt daarnaast besparen op de energiekosten die je jaarlijks hebt, doordat je niet hard meer hoeft te stoken.