Home Tips 6 eenvoudige tips voor de perfecte tuin

6 eenvoudige tips voor de perfecte tuin

348
0

Als uw vakantie doorgaat, breng dan de lentekoorts en het vakantiegevoel in uw tuin. Laat u inspireren door onze 6 tips voor de perfecte tuin. Omdat we ons niet zo gemakkelijk laten verslaan en we zelfs moeilijke tijden met verve en de liefde voor het werk trotseren!

Opruimen

In de wintermaanden heeft zich veel blad en afval rond de tuin opgehoopt. En hier kan het vakantietuinproject het beste beginnen! Grijp je familie en in een mum van tijd worden oude bladeren, takken en andere rommel verwijderd. Alleen zo kan de bodem optimaal ademen en zich na de winter volledig herstellen!

Gebroken vaste planten en takken kunnen in de compost worden gegooid of in de groene bak worden weggegooid. Verwijder ook alle planten die de winter niet hebben overleefd om plaats te maken voor nieuwe. Ook gebruiksvoorwerpen zoals sneeuwschoppen, strooizout en alles wat aan het koude seizoen doet denken, moeten op zijn laatst uit het zicht zijn.

Inventarisatie: Gereedschap

Voordat u begint met tuinieren, moet u overwegen welk gereedschap u nodig heeft. Plaats de hark, schop en co. in een mengsel van water en azijn gedurende een nacht om de roest gemakkelijk te verwijderen. Verwijder vervolgens de resterende vlekken met staalwol.

Sommige gereedschappen moeten mogelijk nog worden geslepen voordat het nieuwe tuinseizoen begint. Als de apparatuur klaar is voor gebruik en alles is opgeruimd, kunt u uw aandacht richten op de tuin zelf.

Bodemverzorging

Nog belangrijker dan de gretige zaadvoorkeur en de verzorging van jonge planten is de gezondheid van de bodem. Daarom moet in het voorjaar vooral aandacht worden besteed aan het activeren van de bodem en de planten en dieren die erin leven. Het motto hier is: losmaken in plaats van graven! Voeg een laagje compost en mulch toe aan de bedden en het bodemschoonmaakprogramma is klaar.

Let op: In april mag alleen de grasmaaier worden gebruikt, later kunnen ook harken en verticuteermachines worden gebruikt. Dit is de enige manier om dode en rotte stengels, vilt en mos te verwijderen. Dit geeft het gras ook voldoende lucht om een rijke groene kleur te laten ontstaan.

Als u ook het volgende in acht neemt, staat niets uw tuinoase in de weg:

  • Gebruik geen chemische synthetische sprays of kunstmest.
  • Ondersteuning van de biodiversiteit en voedsel voor de nuttige insecten.
  • Ondersteunen van nuttige insecten zodat ze het ongedierte kunnen uitroeien.
  • Zorg ervoor dat de bodem gezond is – het is de maat van elke natuurlijke tuin.
  • Creëer gemengde culturen: bijvoorbeeld een plantenmix van bloemen- en groentetuin.
  • Gebruik natuurlijke meststoffen (bijv. brandnetelbouillon, mulch).
  • Vernietig niet meteen elk onkruid – voor de liefde van heilzame organismen.

Bloemstukken en kruidenplezier
Naast sneeuwklokjes en krokussen, die al in februari beginnen te bloeien, zijn de vroege sterren in de tuin vooral narcissen en tulpen. Daarnaast zijn struiken zoals toverhazelaar, sneeuwkers en winterjasmijn kleurrijke accenten die elke tuin doen glanzen.

Maar wees voorzichtig met bloemen! Omdat de laatste koude dagen, de zogenaamde ijsheiligen, meestal medio mei komen. Daarom gebruik je liever potten die ’s nachts in de garage of in de voorkamer geplaatst kunnen worden.

Naast bloemen zijn verse kruiden een decoratie idee dat niet alleen mooi maar ook lekker is! Hun talrijke vitaminen geven energie en hebben dus een positief effect op de gezondheid. Zeker nu moet dit een belangrijk onderwerp zijn voor iedereen! Wanneer eenjarige kruiden in het voorjaar buiten worden gezaaid, is uw eigen kruidentuin al snel te bewonderen.

Barbecueën, spetteren en genieten van de zon!

Zelfs als de geplande vakantie niet doorgaat, laten de echte doe-het-zelvers hun hoofd niet hangen! Als je het geluk hebt om je eigen tuin te hebben, kun je jezelf als gelukkiger dan ooit beschouwen. U moet ten volle genieten van deze vreugde en het geld dat u anders zou hebben besteed aan hotels en vluchten kan nu gewoon worden geïnvesteerd in uw eigen tuin.

Planten, nieuw gereedschap of een eigen tuinhuis – op dit moment draait alles waarschijnlijk om het zo mooi mogelijk maken van uw huis en dat is een goede zaak! Het is het beste om te proberen van lokale leveranciers te kopen en zo de economie te versterken. En het beste is om waar mogelijk alleen te werken. U vindt alles wat u moet weten op onze site.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in