Home Tips 4 tips voor een sfeervol interieur

4 tips voor een sfeervol interieur

0

Als je na een lange dag werken thuiskomt, wil je uiteraard dat je een fijn gevoel krijgt. Voelt je huis niet als een thuis? Dan wordt het tijd om in actie te komen. Omdat wij je graag op weg helpen, geven wij je in deze tekst 4 tips voor een sfeervol interieur.

1)  Kies voor warme kleuren

Zijn praktisch alle muren in jouw woning wit? Dan kunnen wij ons goed voorstellen dat het er niet bepaald sfeervol is. Dit kun je veranderen door één of meer muren een nieuw kleurtje te geven. Om meer sfeer in huis te halen, kies je voor warme kleuren. Smeer bijvoorbeeld bruine, gele, oranje of rode verf op de muur. In plaats van verf kun je ook voor behang kiezen. Je woning wordt namelijk ook al een stuk sfeervoller als je een muur behangt.

Als je geen zin hebt om de kwast ter hand te nemen, betekent dit niet dat je ermee moet leren leven dat je huis sfeerloos is. Nee, want je kunt namelijk ook meubels in warme kleuren kopen. Heb je nu nog een zwarte of donkerbruine bank in je woonkamer staan? Overweeg deze dan te vervangen door een okergele. Je merkt snel genoeg dat dit positief bijdraagt aan de sfeer in huis.

2) Werk met spotjes

Wie naar een sfeervol interieur streeft, kan ook aan de slag gaan met verlichting. Hangt er in de meeste ruimtes in huis eigenlijk alleen een plafondlamp? Dan is de sfeer waarschijnlijk ver te zoeken. Overweeg daarom eens om plafondlampen te vervangen door spotjes. Bij spotjes denken de meeste mensen direct aan inbouwverlichting, maar dat hoeft niet. Er zijn namelijk ook spotjes die je niet hoeft in te bouwen te koop. Doordat je spotjes vaak kunt dimmen, wordt het een stuk sfeervoller in huis. In plaats van spots kun je ook een staande lamp kopen om de sfeer te verhogen.

3) Denk goed na over raamdecoratie

Om ervoor te zorgen dat niet iedereen bij je naar binnen kan kijken, hang je raamdecoratie voor de ramen. Sommige mensen denken dat dit uitsluitend functioneel is, maar dat is niet het geval. De juiste raamdecoratie draagt namelijk bij aan een sfeervol interieur. Hangen er nu bijvoorbeeld alleen jaloezieën voor de ramen? Overweeg dan ook overgordijnen op te hangen. Dit kost je meer geld, maar je interieur wordt er veel sfeervoller door. 

4) Maak gebruik van accessoires 

Streef je naar een sfeervol interieur, maar heb je niet al te veel te besteden? Maak dan gebruik van accessoires. Je hoeft echt je hele huis er niet mee vol te zetten, want een paar accessoires kunnen namelijk al een wereld van verschil maken. Koop maar eens wat sierkussens voor op de bank of in de stoelen. Dit is een makkelijke en snelle manier om je interieur op te fleuren. Overweeg daarnaast eens een vloerkleed neer te leggen en zet wat leuke dingetjes op tafel en in de vensterbank. Dit kost je weinig moeite, maar je interieur wordt er wel aanzienlijk sfeervoller door.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here