Home Blog 3 redenen waarom een gietvloer de perfecte keuze is voor je interieur

3 redenen waarom een gietvloer de perfecte keuze is voor je interieur

189
0

Vroeg of laat komt er een keer een moment waarop je toe bent aan een nieuwe vloer. Gemiddeld is de levensduur van een vloer zo’n 10 tot 15 jaar, mits je natuurlijk kiest voor bijvoorbeeld hout of beton. Met een grondige onderhoudsbeurt kun je namelijk met gemak de levensduur met tot wel 30 jaar verlengen. Toch zien we dat dit in de praktijk niet tot nauwelijks gebeurt. De meeste mensen zijn namelijk al na een paar jaar hun vloer zat. Omdat het uitzoeken van een nieuwe vloer een beste uitdaging kan zijn, hebben we een aantal redenen voor je, waarom een gietvloer een goede keuze is voor ook jouw interieur.

Tijdloos

Een van de grootste voordelen van een gietvloer is dat de vloer relatief tijdloos is. Een gietvloer is namelijk volledig naadloos, waardoor het een strakke en moderne uitstraling geeft, ongeacht de ruimte waar de vloer wordt gelegd.. Daarnaast zijn gietvloeren natuurlijk ook verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren, waardoor je de vloer volledig kunt afstemmen op jouw persoonlijke smaak en natuurlijk het interieur. Of je nu een moderne, minimalistische stijl hebt of juist houdt van een meer klassieke inrichting, een gietvloer past altijd perfect bij de look die je mooi vindt. Dit heeft als voordeel dat je relatief eenvoudig je interieur kunt omgooien, zonder dat je hiervoor direct een andere vloer hoeft te laten leggen.

Onderhoudsvriendelijk

In het verlengde van het vorige voordeel, waarin we het natuurlijk ook al hebben gehad over het feit dat de vloer naadloos is, heeft dit ook een positieve uitwerking op het onderhoud van de vloer. Waar je bij een houten vloer te maken hebt met naden, waardoor vuil andere troep tussen kan gaan zitten, is dit bij een gietvloer niet het geval. Wel is het handig je vloer regelmatig te stofzuigen en ook te dweilen. Vooral voor een frisse geur in huis, is het minimaal twee keer per week dweilen zeker aan te raden. Wil je je huis ook buiten het dweilen om lekker te laten ruiken? Kies dan voor één of meerdere geurblokjes. Het voordeel is dan dat je nare geurtjes niet ruikt. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat de vloer na verloop van tijd dof kan worden op de plekken waar veel gelopen wordt. Gelukkig is dit geen enkel probleem en is dit eenvoudig te schuren en vervolgens opnieuw te coaten.

Duurzaam

Het laatste voordeel van gietvloeren, is dat ze duurzaam zijn. We hebben net al even besproken dat de gemiddelde levensduur van een vloer 10 tot 15 jaar is, maar dat geldt voor een gietvloer niet. Daar waar je een houten vloer kunt schuren en opnieuw in de olie kunt zetten, geldt dit voor een gietvloer ook. Zo kun je de toplaag laten schuren en een nieuwe toplaag laten aanbrengen. Zo houd je dus geld over om bijvoorbeeld een prachtige nieuwe bijzettafel bij knuslifestyle.nl aan te schaffen om zo je interieur een flinke boost te geven.