Home Tips 3 keer wat kan ik doen als ik mijn sleutels vergeet?

3 keer wat kan ik doen als ik mijn sleutels vergeet?

172
0

Laten we ons dit scenario voorstellen: Je woont in Groningen, je komt thuis van je werk uit en je beseft dat je je sleutels op kantoor hebt laten liggen. Het is maandagavond en alle plaatselijke winkels zijn gesloten. Als je niemand hebt om je binnen te laten, wat doe je dan? Het kan stressvol zijn om je eigen huis niet in te kunnen. Je voelt je misschien opgelaten door alle nieuwsgierige blikken van buren of voorbijgangers. Maar er is geen reden tot paniek! Er zijn verschillende dingen die je kunt doen wanneer je jouw sleutels vergeten of verloren bent. Hier zijn enkele tips die kunnen helpen wanneer je buitenshuis bent opgesloten.

Neem contact op met de huisbaas

Wanneer je een huurappartement hebt is de kans aanwezig dat jouw huurbaas een extra sleutel heeft voor noodgevallen.  In sommige situaties is het mogelijk om de verhuurder of huisbaas op te bellen met de vraag of hij of zij je zou kunnen helpen.  Vooral wanneer je jouw sleutels niet op kantoor hebt laten liggen maar juist in huis kan dit een goede oplossing zijn aangezien je anders wellicht het slot moet vervangen. Heb je jouw sleutels op kantoor laten liggen? Probeer dan eens te bellen naar het kantoor. Je hebt kans dat er nog schoonmakers of een nachtwaker aanwezig is die je eventueel kan helpen met het terugwinnen van je sleutels. Wanneer er niemand opneemt kun je altijd voor de zekerheid eventjes langsgaan. 

Check of je via het raam naar binnen kunt

Met een beetje geluk heb je ’s ochtends ergens een raam open laten staan. Aan de ene kant niet super handig in verband met inbrekers, maar voor op het moment dat jij je sleutels bent vergeten of verloren is een open raam een waar geluk bij een ongeluk. Je kunt aan de buren vragen of ze je willen helpen met klimmen. Het kan namelijk zo zijn dat je een ladder nodig hebt om naar binnen te komen. Daarnaast is het ook verstandig om wat buurtbewoners in te lichten zodat je geen rare blikken krijgt. Ze weten dan dat jij zelf bij jezelf naar binnen probeert te komen en zullen niet direct hulp van de politie inschakelen. 

Bel een slotenmaker

Wanneer je alle ramen hebt gecontroleerd hebt maar je vanochtend verstandig wél alles dicht hebt gedaan is het tijd om over andere oplossingen na te denken. Voor zo min mogelijk schade aan je deur en/of slot doe je er goed aan een slotenmaker te bellen. De slotenmaker Groningen komt naar je toe en zullen je zonder al te veel moeite binnen kunnen laten in je woning. Door een slotenmaker in te schakelen hoef je je geen zorgen te maken over het forceren van je deur of het beklimmen van je huis en de mogelijkheid lopen jezelf te verwonden. Slotenmakers hebben een verscheidenheid aan gereedschappen die je kunnen helpen zonder er een grote puinhoop van te maken. Wanneer je je sleutels kwijt bent en het slot is in goede staat, kunnen ze wanneer het meezit ook direct een nieuwe set sleutels voor je maken. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in